Piráti Jihočeský kraj: 4/2021 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Přinášíme Vám pravidelnou dávku informací. :)

Známe všechny naše kandidáty do Poslanecké sněmovny

Jihočeští Piráti a Starostové již znají všechna jména kandidátek a kandidátů pro blížící se volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Lídrem je současný poslanec Lukáš Kolářík (Piráti), následuje náměstek českobudějovického primátora a vysokoškolský pedagog Viktor Vojtko (STAN), na třetí pozici je zastupitel Jihočeského kraje a finančník Josef Soumar (Piráti), čtyřku má zastupitelka z Českých Budějovic Zuzana Kudláčková (Piráti) a první pětku uzavírá vedoucí odboru vnitřních věcí v Lišově Pavla Pivoňka Vaňková (STAN).

Martin Mareda je nově pirátský místostarosta v Táboře

V Táboře máme kromě Václava Klecandy dalšího pirátského místostarostu. 🏴 Stal se jím po hlasování zastupitelů Martin Mareda , který bude řídit odbor správy majetku města a městské organizace Bytes a Správa lesů města Tábora.
Další informace z průběhu jednání zastupitelstva 19. 4. jsou na webu Piráti Tábor
🔽

Na návrh Josefa Soumara bude mít Jihočeský kraj veřejný rozklikávací rozpočet na úroveň faktur

Na posledním jednání zastupitelstva byla dle původního návrhu Josefa Soumara ze dne 17. prosince 2021 schválena podoba veřejného rozklikávacího rozpočtu Jihočeského kraje až na úroveň jednotlivých faktur.
Transparence je jednou ze základních součástí pirátského programu a jednou z jeho hlavních myšlenek. Jakýkoli občan bude mít od května 2021 na webových stránkách Jihočeského kraje možnost podívat se na hospodaření s veřejnými penězi. K dalšímu vylepšení dojde do konce roku.

Zahájení kampaně bude 18.5.

Oficiální start kampaně je naplánovaný na úterý 18. května, což u nás v kraji bude spojeno primárně s roznosem koaličních listů.
Přípravy na kampaň jsou v plném proudu, online setkání rozdělené na okresy nám pomůže v koordinaci všeho, co je potřeba. Pokud se chcete zapojit, jste srdečně vítáni.

Meetingy proběhnou následovně:

3.5. od 19:00 Písecko jitsi.pirati.cz/pisek
3.5. od 20:00 Strakonicko jitsi.pirati.cz/strakonice
4.5. od 19:00 Český Krumlov jitsi.pirati.cz/ckrumlov
4.5. od 20:00 České Budějovice jitsi.pirati.cz/ceskebudejovice
5.5. od 19:00 Tábor jitsi.pirati.cz/tabor
5.5. od 20:00 Jindřichův Hradec jitsi.pirati.cz/jhradec
6.5. od 19:00 Prachatice jitsi.pirati.cz/prachatice

– na vybraný odkaz stačí kliknout a okamžitě dojde ke vstupu do virtuální místnosti. Kromě mikrofonu a reproduktorů (případně sluchátek s mikrofonem) není potřeba nic dalšího. Pokud chcete využít spojení přes mobilní zařízení s OS Android, nainstalujte si aplikaci Jitsi meet - https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jitsi.meet&hl=cs&gl=US
👍 Tip: Pokud zrovna nemluvíte, vypněte si mikrofon (na displeji budete mít ikonku, stačí na ni kliknout a mikrofon tak vypnout nebo zapnout, to samé platí i pro webkameru).

Dopis od lídra Lukáše Koláříka

Ahoj Pirátko, ahoj Piráte!

dostal jsem důvěru vést naši kandidátku jako lídr pro nadcházející volby. Za tuto důvěru děkuji a napnu všechnu moji sílu k tomu, aby volby byly úspěšné.
Letos je to pro nás mnoha ohledech nové - nově v koalici, nově jako volební favorit - alespoň podle posledních volebních průzkumů.
Stejně jako ve volbách rozhoduje každý hlas, tak v kvalitní přípravě na ně rozhoduje každý dobrovolník. Naše kampaň na dobrovolnících vždy stála a také právě proto se nám povedla vždy skvěle!
Chceš-li se zapojit do našeho týmu, prosím, vyplň následující formulář.

Možností, jak se zapojit, je celá řada, můžete například:

- Roznášet koaliční listy a šířit tak naše myšlenky,
- vylepovat plakáty a roznášet další materiály v okolí svého bydliště,
- vysvětlovat náš program svým známým i neznámým, rodičům, prarodičům, dětem nebo vnoučatům,
- přeposlat tenhle e-mail svým kamarádům a dalším lidem, které by mohl zajímat,
- dát nám like na Facebooku zde - https://www.facebook.com/pirati.jck/ a i jinde na sociálních sítích hájit v diskuzích s občany naše stanoviska,
- přispět na náš transparentní bankovní účet můžete přes odkaz: https://dary.pirati.cz/podpor-kraj/jihocesky/adresne-dary/
- vyvěsit si banner (plachtu s oky) na svůj plot, balkon nebo okno,
- nalepit si pirátský plakát na okno nebo výlohu,
- dát si rámeček na FB ke své ikonce (profilové fotce),
- zapojit se do místního sdružení Pirátů,
- stát se jedním z nás.

V blízké době plánujeme i online setkání, bližší informace budou následovat.

Díky za Váš čas, přečtení a zamyšlení, jak nám můžete pomoci. Budeme vděční za cokoli. Politiku děláme pro vás, dělejte ji s námi!

Za jihočeské Piráty,

Lukáš Kolářík
lídr jihočeské kandidátky do sněmovních voleb

Květnové online setkání jihočeských Pirátů

Online setkání krajského fóra se bude konat 16.5. 2021 od 18:00 na adrese: https://meet.jit.si/jck

Podrobnější informace najdete v příspěvku na fóru.

Jednání je veřejné, otevřené všem.

Těšíme se.

Videonávod Piroplácení

Stále tápete jak zakládat žádosti o proplacení? Může Vám k tomu pomoci nový videonávod.

Pravidelnou dávku informací pro Vás připravili a do emailu naservírovali krajská koordinátorka Klára a vedoucí krajského mediálního odboru Luboš.
Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište na

klara.bidarova@pirati.cz
lubos.kudlacek@pirati.cz