Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: ...ještě tam budem (on-line) (zpět)

Přiznáváme, že jsme si s dubnovým newsletterem dali na čas. Původním tématem mělo být jaro a změna, ale napadl nám do toho sníh. Chtěli jsme vás zvát na různé úklidové akce, do plánů nám ale zasáhla nová sada opatření. Se stejným osudem se potkalo i první plánované ne-on-line zasedání krajského fóra. Počkat se nakonec vyplatilo a posíláme vám novinky, které vydrží čerstvé déle než dva dny. Pusťme se do nich.

Pojďte promluvit do priorit Kraje Vysočina na příští roky!

Ve dnech 29. a 30. dubna se uskuteční Veřejné fórum Kraje Vysočina. Máte nápady a náměty, kterým by se mělo krajské vedení věnovat? Přineste je ke stolu.

Těch na fóru, které proběhne celé on-line, bude 11. Rozčleněny budou podle tematických oblastí (podnikání, životní prostředí, vzdělávání, kultura...). Z každého kulatého stolu vzejdou dva náměty, které budou na závěr představeny všem účastníkům. Ti hlasováním vyberou 10 nejdůležitějších. K nim se následně bude moci v on-line anketě po celý květen vyjadřovat široká veřejnost.

 

Kotvíme na Žďársku

V pondělí proběhla schůzka pro všechny, kdo se chtějí zapojit do založení nového místního sdružení pro oblast Bystřicka, Novoměstska a Žďárska. Zúčastnily se jí téměř dvě desítky zájemců, včetně již aktivních členů, členek, příznivců a příznivkyň, měli jsme ale možnost poznat i spoustu nových tváří a nadšených dobrovolníků. Těšíme se na jejich další aktivity!

Chcete být u toho? Přidejte se k diskusi na fóru nebo se zaregistrujte v Nalodění.

 

Kalendář akcí

V neděli proběhne další pravidelné zasedání krajského fóra, na kterém se sejdou Piráti a Pirátky z celé Vysočiny. Víte, kdo se skrývá za ikonkami JP, HH nebo PZ? Ne? Přijďte se seznámit. Po skončení oficiálního programu si s námi můžete zahrát on-line deskovku. A příště snad už naživo!

 

Pokud je oblastí vašeho zájmu Telčsko a chcete vědět, co se chystá na pondělní zastupitelstvo, vyhraďte si nedělní pozdní odpoledne pro veřejné setkání zastupitelského klubu Společně pro Telč. Začínáme v 18:30 na Jisti.

 

Zapojujete se do politického dění ve vaší obci a rádi byste příští rok kandidovali v komunálních volbách? Je vám blízký pirátský program a chcete sestavit pirátskou kandidátku či o mandáty usilovat s naší podporou? Nechcete nic nechat náhodě a podobně jako my si myslíte, že je nejvyšší čas začít s přípravami? Pak přijďte na první on-line setkání pro všechny zájemce z Vysočiny.

 

Chcete být v obraze a dostat z první ruky informace o dění na Třebíčsku a Jihlavsku? Stavte se na setkáních místních sdružení:
Jihlavsko: 23. dubna od 17:30
Třebíčsko: 30. dubna od 18:00

 

Rosteme spolu

Vojta ani Tomáš (na kterého se v březnovém newsletteru nedostalo) nejsou u Pirátů žádnými nováčky. Tomáš se stihnul etablovat jako důležitá žďárská (respektive novoměstská) spojka a Vojta s námi už nějaký ten rok brázdí vody jihlavské politiky jako člen zastupitelstva a představenstva společnosti Teniscentrum. Oba jsou i členy krajských výborů a komisí a podílejí se tak na naplňování našeho programu ve vybraných oblastech. U Tomáše je to životní prostředí, zemědělství, regionální rozvoj a MA21, Vojta je zas odborníkem na IT.

 

Březen ve Sněmovně

Zahrádkářský zákon se stal evergreenem posledních měsíců. V březnu jej na své půdě projednával Senát, který navrhl řadu úprav. S těmi se zákon vrací do Sněmovny. Jeho předkladatel, Jan Pošvář, navržené změny nehodnotí pozitivně. Z jeho pohledu totiž zákon připravily o mnoho podstatných aspektů. Jakých? Dočtete se v článku, mezi jehož další témata patří i podíl českých potravin v supermarketech, podpora malých producentů, myslivecký zákon či protierozní vyhláška.

 

Telegraficky

A pro ty, kdo dočetli až sem, máme připravenu odměnu. Jediné, co je pro její získání potřeba udělat, je najít důkaz tvrzení, že Piráti chtějí odebírat volební právo a řidičské průkazy lidem starším 70 let nebo rušit důchody. Podle řetězových e-mailů a dalších zpráv, které se šíří českým internetem, má být možné všechny takové návrhy dohledat v archivu Sněmovny.

Vyhlašujeme proto odměnu 100 000,- pro kohokoli, kdo je skutečně najde. Ale varujeme, je to zbytečná práce: samozřejmě nikdy ani nevznikly. Zato můžete v archivu natrefit na jiné zajímavé a prospěšné návrhy z naší dílny.

A protože venku pořád sněží, tak proč to nezkusit ❤

 

Děkujeme za pozornost

Eva Nováková
Koordinátorka krajského sdružení
eva.novakova@pirati.cz
775 666 988