Mladé Pirátstvo: Pravidelný newsletter Mladého Pirátstva 1-3/2021 (zpět)

Vážení členové a členky Mladého Pirátstva, vážení příznivci,
Tento čtvrtletní newsletter vám bude přinášet pravidelnou dávku informací o Mladém Pirátstvu.

V lednu byla zvolena nová Rada Mladého Pirátstva a já jsem se stala předsedkyní. Rozhodli jsem se, že z tohoto týmu, který se do této doby setkával jen sporadicky uděláme pořádnou mládežnickou organizaci, která bude mít ambice konkurovat ostatním mládežnickým organizacím.
Zahájili jsme komunikaci s Mladými starosty a nezávislými a organizací Youth Speak Up! Kromě realizace hlasování o limitu opětovných kandidatur jsme také hlasovali o novém názvu a jmenujeme se nyní Mladé Pirátstvo. Tento název je výrazně přívětivější a jsem moc ráda, že pro něj hlasovalo 80 procent hlasujících.
Také jsme začali přijímat nováčky, máme nové schéma jejich přijímání a už máme za sebou první tři lidi, kteří tímto procesem prošli. Pokud i vy máte zájem se stát členy či členkami, neváhejte nám dát vědět. Stačí být registrovaným příznivcem.
Díky moc, vzhůru a vítejte na palubě,
předsedkyně Mladého Pirátstva Georgia Hejduková

Rozjeli jsme čtenářský klub

Čtenářský klub Mladého Pirátstva je zde pro všechny, kteří mají rádi literaturu a rádi o ní hovoří. Každých čtrnáct dní se setkáváme, abychom spolu mluvili o zajímavých knížkách a diskutovali o společné četbě, kterou si vždycky dopředu naplánujeme. Prostor taky dáváme obecné debatě o kultuře a médiích. Jsi kulturní geek/geekyně? Pak se na tebe těšíme každý druhý čtvrtek ve Čtenářském klubu Mladého Pirátstva!

 

Máme svůj podcast

Spustili jsme nový projekt Humans of Mladí Piráti. V něm se můžete nechat unášet na zvukových vlnách mladé politiky. Zajímavé osobnosti z prostředí Mladých Pirátů, rozhovory a diskuse. Jaké to je být mladým člověkem v politice? Poznejte Mladé Piráty v jejich podcastu, který vychází na Pirátských podcastech. Na Spotify, SoundCloud a dalších platformách.

 

Mladí Piráti a Pirátky aktivní i v Evropě

Young Pirates of Europe (YPE) sdružuje mládežnické pirátské organizace z Evropy s celkově asi 7000 členy. Podporují zahraniční spolupráci států Evropské unie.
Organizují různé workshopy, přednášky nebo akce ve spolupráci s Evropským Parlamentem. Jedním z hlavních bodů programu je digitalizací zlepšit životy lidí ve světě.
Momentálně YPE prochází velkou proměnou, přičemž se plánuje velká kampaň, která bude mít za účelem vyvolat větší zájem mladých lidí o politiku po celé Evropě. Pokud máte zájem, budeme rádi za jakoukoli pomoc!

 

Tvoříme svoji herní komunitu

Mladé Pirátstvo neznamená jen práce a politika, trávíme spolu i volný čas. Máme svůj Minecraft server s množstvím úžasných staveb, farem, ale hlavně skvělou komunitou. Zkoušíme ale i další hry, například Among Us. Máme také svoji streamovací platformu Twitch, kde streamujeme nejen větší pirátské akce, ale právě i hry. Nedávno jsme přenášeli a komentovali pirátský turnaj v CS 1.6. a další budou jistě následovat!

 

Jsme na sociálních sítích

Chcete mít přehled o všem, čemu se věnujeme? Chcete vědět o všech našich událostech a aktivitách jako první? Sledujte nás na facebooku a instagramu!

 

Děkujeme za podporu a přejeme příjemný zbytek dne.
Mladé Pirátstvo