Piráti Jihočeský kraj: 3/2021 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Přinášíme Vám pravidelnou dávku informací. :)

 

Aktualizace zásad ochrany osobních údajů České pirátské strany

Dovolujeme si Vás upozornit, že došlo k aktualizaci Zásad ochrany osobních údajů České pirátské strany, které naleznete na adrese www.pirati.cz/o-nas/ochrana-osobnich-udaju.
Změna se týká možnosti oslovování členů, příznivců i dalších podporovatelů nejen za účelem dobrovolnictví a expertní pomoci, ale rovněž za účelem finanční pomoci České pirátské strany prostřednictvím webové adresy https://dary.pirati.cz.
Pokud byste se domnívali, že je takové zpracování v rozporu s ochranou Vašeho soukromého života či právním předpisy, pak můžete vznést námitku v souladu se čl. 21 obecného nařízení o ochraně osobních údajů (nařízení GDPR) na e-mailovou adresu info@pirati.cz či poštou na adresu Na Moráni 360/3, 128 00 Praha 2.

 

Zasedání Zastupitelstva Jihočeského kraje

V březnu zasedalo krajské zastupitelstvo, kde Piráti vyslovili nesouhlas s některými body.

Šlo o dotaci pro Regionální agrární komoru Jihočeského kraje, k níž se vyjádřil Dan Leština. Veronika Kovářová dále upozornila na potřebu využívat při stavbách recyklované materiály a myslet na budoucnost ohledně rozšíření těžby kamene v lomu u Ševětína. Piráti dále postupovali v souladu s programem, když nepodpořili omezování vlakové dopravy ve druhé polovině letošního roku, přímo na jednání zastupitelstva a dále v tiskové zprávě vysvětlil toto pirátské stanovisko Martin Kákona.

 

Piráti Českobudějovicko si zvolili nové předsednictvo místního sdružení

Předsedou se stal Jan Novák, zakládající člen místního sdružení, zastupitel v Týně nad Vltavou a člen zastupitelstva Jihočeského kraje. Místopředsedy se stali Zuzana Kudláčková a Jan Hošek, oba zastupitelé v Českých Budějovicích.

Nové předsednictvo bude pokračovat s veřejnými jednáními online, a to jednou za 14 dní od 20 hodin. První setkání proběhlo ve čtvrtek 18. 3. 2021. Mezi zásadní úkoly patří rozvoj členské základny a počtu příznivců, spolupráce na volební kampani do Poslanecké sněmovny a následná příprava na volby do zastupitelstev v českobudějovickém okrese.

 

Návod k přijímání nových členů KF Jčk

Návod jihočeského krajského sdružení pro místní předsednictva a zájemce o členství vychází zejména z doporučení republikového předsednictva, které vítá zájem o členství v Pirátech. Píše: „chceme, aby strana rostla a obohacovali ji schopní lidé, kteří mají chuť, čas a dobrou vůli pomoci Pirátům.“

 

Hledáme dobrovolníky a dobrovolnice

Nahrávání přednášek
Hledáme někoho, kdo bude ochotný spouštět nahrávání zajímavých veřejných přednášek v rámci našich online akcí. Jedná se o práci nenáročnou a jediné, co potřebujete, je dobré připojení k internetu. Vše samozřejmě vysvětlíme. :)
V případě zájmu pište na klara.bidarova@pirati.cz.

 

Závislost a NEzávislost

27.4. od 19:00 Vás zveme na přednášku Závislost a NEzávislost

Budeme si povídat o užívání či zneužívání psychoaktivních látek. Dozvíme se, co jsou adiktologické služby a jak pomáhají. Společně nahlédneme na cestu od experimentu k závislosti a taktéž na možnou cestu k úzdravě.
Bc. Kamil Podzimek – vedoucí terénního programu Jihočeský streetwork PREVENT, psychoterapeut.

 

Senioři na palubě

Dokud se nám epidemiologická opatření trochu nerozvolní, scházíme se online. Přes všechny nevýhody to však má i jeden velký plus, a to, že jsou naše přednášky dostupné všem a všude. Pracujete na zahradě a chcete si poslechnout něco o Evropské unii nebo při mytí nádobí nepohrdnete přednáškou o cestování? Pak doufáme, že si vyberete z naší nabídky přednášek na duben.

15.4. v 18:00 - Má cesta k paliativní péči - její poskytování a možnosti

20.4. v 17:00 - Let's chat a liitle bit with Stanley

27.4. v 18:00 - Fungování a význam EU s europoslankyní

Máte i Vy nápad na zajímavou přednášku? Nebo se chcete zapojit do našich aktivit v rámci platformy Senioři na palubě? Napište na klara.bidarova@pirati.cz

 

Pro dezorientované nováčky máme e-learning kurz

Jeho cílem je předat základní informace nováčkům ohledně fungování strany, systémů, možností zapojení, ale zároveň je to i agregátor již existujících návodů - ideální pro ty, kteří si neví rady s fórem a dalšími systémy. :)
Skvělé je, že většina lekcí nepotřebuje k otevření pirátskou identitu, čili je může číst i úplný nováček.

 

Škola doma - proběhlo inspirativní setkání ohledně domácího vzdělávání dětí, podívejte se na záznam

23. 3. 2021 proběhlo online setkání pro všechny rodiče, kteří mají děti doma.

Své zkušenosti a informace předávala krajská zastupitelka Veronika Kovářová, mimo jiné autorka webu kdeseucit.cz, krajská zastupitelka a pedagožka v Montessori škole Lucie Korytářová, poslankyně Lenka Kozlová a zakladatelka luční školky a komunitní školy Živě v trávě Denisa Čejnová.

V záznamu se dozvíte, kde mohou rodiče čerpat inspiraci a zdroje na domácí výuku, jak hledat adekvátní zdroje a jak si Piráti představují podmínky otevření škol v současné situaci. Lucie Korytářová hovořila o své praxi v Montessori škole a Denisa Čejnová předala inspiraci pro aktivity s dětmi v přírodě.

 

Zápis z online KF 21.3.2021

Zajímá tě, co se řešilo na minulém krajském fóru? Přečti si zápis.

 

S humorem jde všechno líp

Chcete vědět, jak předejít syndromu vyhoření a nezbláznit se z toho?
Poslechněte si pana psychiatra Radkina Honzáka 🙂

 

Pravidelnou dávku informací pro Vás připravili a do emailu naservírovali krajská koordinátorka Klára a vedoucí krajského mediálního odboru Luboš.
Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište na

klara.bidarova@pirati.cz
lubos.kudlacek@pirati.cz