Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Březen 2021 (zpět)

Vážené příznivkyně, vážení příznivci!
Doufáme, že se všichni těšíte dobrému zdraví!
Právě čtete první z informačních newsletterů Pirátů v Ústeckém kraji. Jsme rádi, že jste s námi!

Známe čelo kandidátky Pirátů a STAN do Poslanecké sněmovny

V primárních volbách Pirátů v Ústeckém kraji se lídrem kandidátní listiny pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR stal Lukáš Blažej. Jelikož si předseda strany Ivan Bartoš z pozice lídra strany vybral náš kraj pro svou kandidaturu, Lukáš se automaticky posouvá na druhé místo kandidátní listiny. Další v pořadí jsou Petr Liška, Kateřina Stojanová, Milan Šťovíček, František Navrkal, Jana Oubrechtová, Šárka Rousová. Vzhledem ke spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí jsou místa na kandidátní listině rozdělena dle koaliční smlouvy.

Všem zvoleným gratulujeme.

 

Krajští zastupitelé a jejich práce

V říjnu zvolení krajští zastupitelé pokračují v opoziční práci a činnosti ve výborech i komisích.

Jejich práci a také pravidelná detailní shrnutí jednání Krajského zastupitelstva ÚsK můžete sledovat na našem webu.

Mimořádné zastupitelstvo kraje je zatím plánováno na 22. 3. 2021 a nabídne diskuzi o Fondu spravedlivé transformace (také se bude řešit ICUK). Zastupitelstva kraje vždy shrnujeme na našem krajském webu piratiuk.cz (poslední tady). Stream jednání zastupitelstva probíhá na tomto odkaze (funkční až během jednání zastupitelstva).

 

František Navrkal v Poslanecké Sněmovně

František se věnuje mnoha tématům, především v poslední době pomáhal prosadit konec dětských exekucí. Další jeho práci můžete sledovat na jeho stránkách navrkal.eu. A určitě si poslechněte podcasty NA VRKANOU!.

 

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

Rozličnou práci Mikuláše Peksy v Evropském parlamentu můžete sledovat na jeho webových stránkách a facebooku.

 

Kalendář akcí

Jelikož nám současná epidemiologická situace neumožňuje fyzická setkání, přesunuli jsme se do online prostředí. Co nás čeká v nejbližší době?
Na březen plánujeme hned několik videokonferencí, všechny od 18:00.

8. 3. Vítek Rous Fond spravedlivé transformace.
10. 3. Webinář v rámci projektu Piráti pomáhají - Neziskové nestátní organizace (raná péče, péče o osoby s postižením, péče o seniory, paliativní péče).
12. 3. Vladimír Vlach – činnost v krajském zastupitelstvu a souvisejících orgánech, ŽOK a komunitní činnost a vůbec politická a společenská situace v Žatci.
15. 3. Karel Karika – o městském obvodu Ústí nad Labem – město a dalších svých činnostech.
16. 3. Petr Rýsler a Vojta Karban Konopí léčí – o technickém konopí.
18. 3. VRT – Konference k vysokorychlostní trati – na debatu s naším krajským zastupitelem, předsedou kontrolního výboru na kraji a dopravním expertem Jirkou Baudisem zveme Martina Hausenblase, Zbyňka Nováka a někoho z Litoměřic a obcí kolem Litoměřic. To je ještě rozjednáno.
19. 3. Piráti a STAN – proběhne konference lídrů kandidátky – Lukáš Blažej, Kateřina Stojanová, Petr Liška a Milan Šťovíček (možná přijde i kouzelník, ehm, Ivan Bartoš).
29. 3. Jan Kranda – Školství v kraji.
Plánujeme ještě další streamy. O všem se dozvíte, když budete sledovat naši facebookovou stránku.

 

Senioři na palubě

Už jste slyšeli o pirátském projektu Senioři na palubě? Založili jsme novou pirátskou platformou, která je zaměřená na spolupráci a porozumění mezi generacemi. Zveme všechny příznivce Pirátů, především aktivní seniory, kterým záleží na svobodě, demokracii a na budoucnosti naší země. Chcete se zapojit jako ambasador nebo dobrovolník a nevíte, kde začít? Ozvěte se nám. Na webu si kromě plánovaných akcích, podcastů a přednášek můžete přihlásit k odběru newsletteru.

 

Projekty

Mezitím jsme začali opět sbírat techniku: počítače, periferie a notebooky pro děti na distanční výuce. Pokud můžete pomoci nebo šířit slovo mezi lidi, budeme rádi! Ozvěte se kdyžtak Vráťovi nebo Zuzce.

O dalších akcích se dozvíte v našem kalendáři.

 

Bližní v nesnázích

Chcete pomáhat konkrétním lidem, kteří se dostali do tíživé situace? Máme pro vás tip - přispějte na sbírku pro Dominiku a Sofinku.

 

Borkyně na konec

Dnes slavíme Mezinárodní den žen. Přejeme vše nejlepší všem ženám, slečnám, maminkám, babičkám, dcerám, sestrám, vnučkám a všem ostatním! Často opomíjeným tématem jsou ženy ve vědě, proto oslavujme také je. I mezi námi najdeme samé skvělé Pirátky a my jim prostřednictvím tohoto newsletteru děkujeme za to, že jsou (s námi).

 

Děkujeme za zájem a pozornost! Mějte se fajn a těšte se na další newsletter :)

Sledujte naše kanály: www.piratiuk.cz | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477

Vratislav Filípek
vratislav.filipek@pirati.cz
+420 608 774 722