Pirátský newsletter - Středočeský kraj: LEDNOVÉ AKTUALITY (zpět)

VOLBA ČELA KANDIDÁTNÍ LISTINY PRO PODZIMNÍ SNĚMOVNÍ VOLBY

Po rozpravě na fóru, proběhlo online grilování kandidátů na čelo kandidátní listiny do poslanecké sněmovny a následně bylo vyhlášeno první kolo hlasování. Druhé místo obsadil obhajující pirátský poslanec František Kopřiva, místopředseda výboru pro evropské záležitosti. Ve volbě o třetí pozici byl úspěšnější „otec českého internetu“ Patrick Zandl, pirátský zastupitel v MS Brandýs-Stará Boleslav, kde má na starosti rozvoj bydlení ve městě. Štěpán Drtina, pirátský radní pro kulturu a památkovou péči v Kutné Hoře, tak obsadil čtvrtou příčku pirátské kandidátky.Z něho vyplynulo, že na třetím místě kandidátky stane Patrick Zandl, na čtvrtém potom Štěpán Drtina. Druhé kolo následně odhalilo další kandidáty, kterými se stali Martin Karim, Dominika Michailidu a Matouš Vanča, jejichž pořadí bude jasné v pátek.

 

SENIOŘI NA PALUBĚ

Iniciativa Senioři na palubě má za cíl oslovit starší a seniorskou generaci a zlepšit mezigenerační ​spolupráci a nalézt vzájemné porozumění. Aktuálně ve Středočeském kraji tento projekt startuje, proto budeme rádi, pokud se k nám přidáš i ty.

Naše společné aktivity a cíle:
1) Zakládáme a organizujeme ​Paluby ​(seniorské kluby)
2) Vytváříme síť ​ambasadorů​ (aktivních pirátských seniorů v krajích) a dobrovolníků
3) Organizujeme​ online/fyzické akce
4) Společně s odborníky vytváříme ​nabídku seniorských témat pro celostátní volební program 2021

Pokud víš o seniorovi, který by se ráda nalodil, nebo se chceš zapojit, napiš naší koordinátorce Barče.

 

SAKO

Komunální volby v roce 2022 se kvapem blíží a je v našem nejlepším zájmu se na ně dobře připravit a připravit i naše kandidáty do zastupitelstev, rad, komisí a výborů. Pokud uvažujete o kandidatuře, tak je SAKO ušité právě pro vás.
Projekt "SAKO (Skvělá Akademie pro KOmunál) alias Zastupitelský inkubátor" vznikl pod naším personálním odborem a jeho cílem je vyškolit adepty na práci pro občany a předat jim co nejvíc potřebných informací, know-how a zkušeností tak, aby byli opravdu kvalitními zástupci strany v čelech našich kandidátek. Půjde o soubor školení, přednášek, workshopů a tréninků (z větší části online), které pomohou kandidátům vypracovat se na kompetentní adepty na zastupitele/radní/starosty.

Jak se do SAKO přihlásit?
Jednoduše. Vyplňte následující formulář: https://forms.gle/9jBYH3DC5HFvWaim7

Přihlásit se do první etapy je možné do 10. února 2021! Tak neváhejte. :)

 

ŠKOLY STÁLE DISTANČNĚ

Kde se učit v době distanční výuky? Se sháněním materiálů vám pomůže náš vzdělávací rozcestník! Ten nabízí odkazy na projekty a na doporučené zdroje ministerstvem školství, které náš školský tým ještě doplnil a rozšířil. Ať už hledáte materiály pro děti na základní škole nebo pro středoškoláky, na rozcestníku je určitě najdete.
„Děti jsou zpět doma na distanční výuce – možná společně užijete vzdělávací rozcestník kdeseucit.cz, vytvořený podle seznamu, které nabízí ministerstvo školství, vylepšený o další tipy různých vzdělávacích organizací. Je obrázkový, aby byl přístupný i dětem a dobře zapamatovatelný pro všechny,“ píše autorka rozcestníku a Pirátka Veronika Kovářová.

 

KDE SE VE SČK NECHAT NAOČKOVAT?

V Centrálním rezervačním systému, v němž se od pátku 15. ledna 2021 mohou evidovat senioři 80+ k očkování, má Středočeský kraj zaregistrováno celkem 15 očkovacích míst. Umístěna jsou v lůžkových zdravotnických zařízeních, a to jak v krajských, tak i v soukromých a městských nemocnicích.

Seznam očkovacích míst:
Benešov – Nemocnice Rudolfa a Stefanie
Beroun – Nemocnice Beroun
Brandýs nad Labem – Nemocnice Brandýs n. L.
Čáslav – Nemocnice Čáslav
Hořovice – Nemocnice Hořovice
Kladno – ON Kladno
Kolín – ON Kolín
Kutná Hora – Nemocnice Kutná Hora
Mělník – Nemocnice Mělník
Mladá Boleslav – ON Mladá Boleslav
Nymburk – Nemocnice Nymburk
Příbram – ON Příbram
Rakovník – Nemocnice Rakovník
Sedlčany – Nemocnice Sedlčany
Slaný – Nemocnice Slaný

 

REGISTRACE K OČKOVÁNÍ

Jak se správně zaregistrovat k očkování? I za předpokladu, že zrovna nespadne registrační systém, to není zrovna úplně jednoduché a mnoho lidí se v systému nevyzná. Připravili jsme proto návod, jak konkrétně na stránkách ministerstva postupovat.

 

SETKÁNÍ SE ZÁJEMCI

Pravidelné setkání (nejen) se o členství se uskuteční již tuto neděli 31. ledna od 13 hodin na Jitsi. POZOR! Kvůli odstávce pirátských serverů se sejdeme na tomto odkazu: https://meet.jit.si/sck. Návod najdete zde: https://wiki.pirati.cz/navody/jitsi?s[]=jitsi. Projdeme si společně pirátské platformy, odpovíme na dotazy a probereme možnosti tvého zapojení.

Pokud nechceš, aby ti unikla, žádná naše akce, sleduj pirátský kalendář na webu.

 

AKCE

3. 2. Schůzka KET Územní rozvoj a plánování. Sejdeme se v 17:30 na adrese https://jitsi.pirati.cz/KETScKRozvoj.
4. 2. Schůzka se zájemci z Rakovnicka. Sejdeme se v 19:00 na adrese http://jitsi.pirati.cz/sck.
7. 2. Schůze KET IT a smart city. Sejdeme se v 19:00 na adrese https://jitsi.pirati.cz/ket_it_sck.
11. 2. Schůzka dobrovolníků a místních sdružení k projektu Senioři na palubě. Sejdeme se v 18:00 na adrese https://jitsi.pirati.cz/ProjektSenior.
14. 2. Zasedání krajského fóra. Sejdeme se ve 13:00 na adrese https://jitsi.pirati.cz/sck. Program zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=799&t=55795.
17. 2. Setkání MS Beroun. Sejdeme se se zájemci od 19:00 přes Google Meet.
18. 2. Schůze MS Jesenice-Jílové. Sejdeme se v 18:00 na adrese https://jitsi.pirati.cz/msjj.
21. 2. Online setkání se zájemci o členství. Sejdeme se ve 13:00 na adrese  https://jitsi.pirati.cz/sck_zajemci.

 

AKTUALIZACE

Zároveň si Vás dovolujeme upozornit, že došlo k aktualizaci Zásad ochrany osobních údajů České pirátské strany, které naleznete na adrese www.pirati.cz/o-nas/ochrana-osobnich-udaju. Změna se týká možnosti oslovování členů, příznivců i dalších podporovatelů nejen za účelem dobrovolnictví a expertní pomoci, ale rovněž za účelem finanční pomoci České pirátské strany prostřednictvím webové adresy https://dary.pirati.cz. Pokud byste se domnívali, že je takové zpracování v rozporu ochranou Vašeho soukromého života či právním předpisy, pak můžete vznést námitku v souladu se čl. 21 obecného nařízení o ochraně osobních údajů (nařízení GDPR) na e-mailovou adresu info@pirati.cz či poštou na adresu Na Moráni 360/3, 128 00 Praha 2.

 

TENTO VÍKEND

Proběhne plánovaná odstávka pirátských systémů (spojená s migrací serverů). Systémy usnou v sobotu 30.1. od 18:00 a spát budou do neděle.