Piráti Jihočeský kraj: Newsletter 1/2021 (zpět)

Známe čelo pirátské kandidátky do Sněmovny

V primárních volbách Pirátů v Jihočeském kraji se lídrem kandidátní listiny pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR stal současný poslanec Lukáš Kolářík. Na dalších místech budou Josef Soumar, Zuzana Kudláčková, Júsuf Traore, Jana Koláříková, Veronika Kovářová, Martin Kákona, Tomáš Guth Jarkovský, Dan Leština, Martin Mareda, Jan Hošek a Václav Klecanda.

Vzhledem ke spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí budou místa na kandidátní listině rozdělena dle koaliční smlouvy.

Všem zvoleným gratulujeme.

 

Hledáme manažerku/manažera volební kampaně

Pro začínající kampaň hledáme manažera. Co dělá manažer/ka kampaně? Co by měl/a manažer/ka umět?

Hledáme člověka, který umí řešit problémy, je dobrý v plánování procesů, dokáže identifikovat podstatné, je schopen pracovat pod tlakem, rychle reagovat na měnící se situaci a nebojí se nést odpovědnost za svá rozhodnutí. Měl by vidět v souvislostech, ale dokázat se soustředit i na detail, zvládat time-management, být časově flexibilní a věnovat kampani tolik času, kolik bude potřeba.

 

Senioři na palubě aneb jak se plavit do budoucnosti společně

Piráti chtějí společně s lidmi ve středním věku a seniory vytvořit program na základě jejich reálných potřeb a problémů, které dennodenně řeší.

V plánu je zakládání Palub, pirátských klubů pro seniory se vzdělávacími i volnočasovými aktivitami, v krajských městech. S tím souvisí i vytvoření sítě ambasadorů a týmů dobrovolníků v jednotlivých krajích. Činností a zájmem těchto aktivních lidí by mělo být kromě jiného také vyhledávání kontaktů a zastupování Pirátů ve vztahu s veřejností.

 

První Celostátní fórum Pirátů online, představil se také Lukáš Kolářík

Na setkání Celostátního fóra Pirátů, které proběhlo kompletně online, vystoupil během tiskové konference také lídr jihočeské kandidátky pro nadcházející sněmovní volby katovický rodák Lukáš Kolářík. Ten je již v současné době poslancem, věnuje se exekucím a vnitřní bezpečnosti České republiky.

„V tomto volebním období jsem měl na starost jednu z programových priorit Pirátů, kterou je reforma exekucí. Se svým týmem jsme připravili novelu exekučního řádu, která stanoví místní příslušnost exekutorů, která stanoví spravedlivý systém vymáhání pohledávek v ČR. Naším zájmem je jak splacení pohledávek, tak to, aby dlužníci nebyli vyloučeni mimo systém, na čemž poté tratí celá republika. S ohledem na krizi, která nás pravděpodobně čeká, a s přibývajícím počtem lidí ve finančních problémech, bude třeba reformu dotáhnout co nejdříve. Z pozice místopředsedy výboru pro bezpečnost se věnuji tématům policie, hasičů, záchranky nebo problematice držení střelných zbraní. Je důležité, aby Česká republika zůstala nadále tak bezpečná, jako je nyní,“ charakterizoval své působení a záměry Lukáš Kolářík, který obhajuje mandát za Jihočeský kraj.

 

SAKO - zastupitelská akademie

Komunální volby v roce 2022 se kvapem blíží a je v našem nejlepším zájmu se na ně dobře připravit a připravit i naše kandidáty do zastupitelstev, rad, komisí a výborů. Pokud uvažujete o kandidatuře, tak je SAKO ušité právě pro vás. Přihlásit se může jakýkoliv Pirát, příznivec či RegP.

Projekt „SAKO (Skvělá Akademie pro KOmunál) alias Zastupitelský inkubátor“ vznikl pod naším personálním odborem a jeho cílem je vyškolit adepty na práci pro občany a předat jim co nejvíc potřebných informací, know-how a zkušeností tak, aby byli opravdu kvalitními zástupci strany v čelech našich kandidátek. Půjde o soubor školení, přednášek, workshopů a tréninků (z větší části online), které pomohou kandidátům vypracovat se na kompetentní adepty na zastupitele/radní/starosty.

 

Jak se do SAKO přihlásit?
Jednoduše. Vyplňte následující formulář:

 

Administrativní okénko s Lucií Spáčilovou

Admin okno bude nově sloužit pro KoKS nebo předsednictva. Bude probíhat pravidelně každou středu od 17:00 do 18:30, v sudý týden a od 18:00 bez limitu v lichý týden. Principem je průběžně školit a předávat know how o procesech AO a FT.

Vše bude probíhat online na https://jitsi.pirati.cz/adminokno
Témata nebudou nijak stanovena, jde o možnost přijít, zeptat se a něco naučit sebe i ostatní. Zde je možnost položit předem dotaz, který bude následně diskutován a vysvětlen: https://codimd.pirati.cz/JazR9r9yQHWVhNrEvSYW5w

 

Proběhlo online setkání krajského fóra JčK

Zápis najdete na fóru.