Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Lednový palubní deník (zpět)

Buďte zdrávi, Piráti a Pirátky z Vysočiny!Ani jsme se nenadáli a jsme rovnýma nohama v novém roce. A s ním v další nejistotě, stavu nejpřísnějších opatření, ale i v naději jménem vakcína, pirátské koalici se STAN a pár měsíců před klíčovými volbami do Poslanecké sněmovny.

Vysočinská pirátská paluba se hlásí s pravidelnou dávkou novinek. A je jich plný kopec, tak se do toho pusťme.

Máme lídra do voleb!

Máme radost, že Vám můžeme postupně představovat pirátské kandidáty do sněmovních voleb.

Ještě v prosinci členové a členky hlasovali o lídrovi, za kterého si zvolili Milana Daďourka, dobrovolníka, farmáře, poradce a bývalého místostarostu z Počítek na Žďársku. Znát můžete i jeho ovce, které se pasou u poutního kostela svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

 

Dvojku pirátské kandidátky v primárních volbách obhájil stávající poslanec a předseda Krajského sdružení Vysočina, Jan Pošvář. Jako člen zemědělského a rozpočtového výboru chce v příštím volebním období pokračovat v započaté práci v resortu zemědělství, zlepšování podmínek hospodářských zvířat a obnově krajiny.

 

U představování ještě chvilku zůstaneme - máme nového PR manažera

A jelikož se nám od ledna stará o veškeré mediální výstupy a sociální sítě, představí se vám sám:

“Ahoj a dobrý den, jmenuji se Jirka Svoboda a jsem novým PR a mediálním manažerem krajského sdružení Pirátů na Vysočině. Pravděpodobně jste se se mnou, respektive s mou prací, již setkali, neboť od svého nástupu vás pilně jako včelička zásobuji tiskovými zprávami, články, posty, grafikami, fotkami a tweety.

Osm let pracuji jako volnonožka v copywritingu, internetovém marketingu a webdesignu. Prošel jsem si kreativními kampaněmi pro korporáty, podnikatele, neziskovky i politické strany. Spolupracoval jsem také na úspěšných krajských volbách na Vysočině.

Práce PR manažera politické strany je podle mého názoru podobná umění michelinského šéfkuchaře. Bez správných ingrediencí nikdy neuvaříte výborné jídlo. Já přicházím s hrncem plným nápadů, s chutnými přísadami a slušnou zásobičkou koření nejrůznějších chutí. Doufám, že společně s Pirátkami a Piráty z Vysočiny uvaříme takovou dobrotu, která bude chutnat voličům, příznivcům i veřejnosti.

Byl bych strašně rád, kdybychom na tom správném receptu pro Vysočinu spolupracovali společně. Ocením proto vaše tipy, názory i připomínky.”

 

Kalendář akcí

Jelikož nám nezbylo nic jiného, než se vrátit do onlinu, připravili jsme na leden alespoň jedno setkání s nováčky a příznivci. Budeme doufat, že situace nám brzy umožní pokračovat v naší typické činorodosti. Nápadů máme v zásobě spoustu a už se nemůžeme dočkat, až se s vámi budeme moci zase potkávat.

Máte chuť se zapojit do naší činnosti, ale nevíte, jak na to? Zajímá vás, jak Piráti (nejen) na Vysočině fungují? Co to znamená být členem, a jak se člověk stane registrovaným příznivcem? Právě pro vás je určena další akce ze série “Zakotvi u Pirátů: Online setkání s nováčky a příznivci”

 

Další veřejné zasedání Krajského fóra Vysočina vychází na neděli 14. února. Detaily o programu, způsobu a místě konání přineseme v dalším newsletteru.

 

Prosinec ve Sněmovně

“Závěr roku byl hektický. Těsně před vánočními svátky jsme jednali o prodloužení nouzového stavu, projednávali jsme rozpočet a daňový balíček. Nic z toho jsme z logických důvodů nepodpořili. Nouzový stav jsme nemohli prodloužit, jelikož vláda v epidemii průběžně postupuje chaoticky, neřídí se vlastními právy a zbytečně omezuje občany nesmyslnými zákazy.” Jan Pošvář pokračuje informacemi o stavu zahrádkářského zákona nebo přehledem dobročinných a lidskoprávních aktivit, které podpořil.

 

Spolupráce a porozumění mezi generacemi

Představujeme vám novou iniciativu České pirátské strany – Senioři na palubě. Zveme k nalodění všechny, především aktivní seniory, kterým záleží na svobodě, demokracii a na budoucnosti naší země.

V příštích měsících chceme spolu s vámi spolupracovat na přípravě pirátského programu, který by měl vycházet z reálných potřeb a zkušeností seniorů z různých míst Česka. Nejde nám ale jen o jedny volby. Chceme v regionech a ve větších městech zakládat místní kluby pro seniory, kterým říkáme „Paluby“. Bude to prostor pro setkávání a organizování nejrůznějších aktivit.

 

Vítáme nového člena

V prosinci si k nám našel cestu Vojta Mergl, náš dlouholetý podporovatel a příznivec z Havlíčkova Brodu. Vojta je srdcem Pirát, povoláním ajťák, vášnivý hráč na housle, ale i společenský tvor a táta, který chce být společně s Piráty součástí změny. Buď jako Vojta a přidej se k nám :)

 

Telegraficky

Dvě ze čtyř Vládou doporučených lokalit pro umístění hlubinného úložiště radioaktivního odpadu jsou situovány na území Kraje Vysočina: Horka mezi Třebíčí a Velkým Meziříčím a Čertův Hrádek u Jihlavy. Jak jsou do procesu výběru zapojeny dotčené obce? Co je pro současné vedení Kraje Vysočina zásadní?

 

Proces rychlejší výstavby sítí vysokorychlostního internetu komplikuje nejednotný přístup stavebních úřadů. Potřeba dostupného kvalitního internetového připojení se objevuje především v současné době, kdy řada zaměstnanců přechází na home office a žáci na distanční výuku.

 

Piráti a Pirátky z Vysočiny před Vánoci distribuovali vánočky, cukroví a drobné dárky rodinám v tíživé finanční situaci.

 

Děkujeme za pozornost

Eva Nováková
Koordinátorka krajského sdružení
eva.novakova@pirati.cz
775 666 988