Pirátský newsletter - Středočeský kraj: Silvestrovské novinky (zpět)

Zdravíme Piráty a Pirátky na středočeské palubě,

rádi bychom se vám přihlásili naposledy v roce 2020. Shrneme si prosincové události a podíváme se na to, co nás čeká v lednu. Pojďme na to.

 

Volba lídra

Na zasedání krajského fóra (13. prosince) proběhlo „grilování“ kandidátů na lídryni/lídra krajské pirátské kandidátky pro volby do poslanecké sněmovny 2021. Nominováni byli Patrick Zandl, Jiří Lehejček, Klára Kocmanová, František Kopřiva a Štěpán Drtina. Ve druhém kole zvítězila Klára Kocmanová s konečným počtem 29 hlasů. Druhý byl František Kopřiva (24 hlasů) a třetí Štěpán Drtina (13 hlasů).
Nyní je otevřena rozprava do volby čela kandidátky. Čelo je 1/7 z celkového počtu kandidátů zaokrouhleno směrem nahoru. Pro naší kandidátku se tedy jedná o 5 míst. V této volbě budeme volit 2.-6. místo pirátských kandidátů. Volba proběhne dvoukolově.

 

Doba pro navrhování kandidátů potrvá do 9. ledna 10:00
Grilování kandidátů proběhne online na Jitsi dne 10. ledna
První kolo hlasování pak započne 11. ledna v 10:00.
Jednotlivá dílčí hlasování druhého kola pak budou následovat vždy s 24 hodinovým rozestupem mezi sebou.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do hlasování a Kláře gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů!

 

Schválení rozpočtů

1) záměru "PiCe MS Benešov" v rozpočtové položce MS Benešov v celkové výši 158 000 Kč.
2) záměru "PiCe MS Kladno" v rozpočtové položce MS Kladno v celkové výši 120 000 Kč.
3) záměru "PiCe Nymburk" v rozpočtové položce MS Nymburk v celkové výši 82 000 Kč.
4) záměru "PiCe Mníšecko a Dolní Berounka" v rozpočtové položce MS Mníšecko a Dolní Berounka v celkové výši 84 000 Kč.
5) záměru "PiCe Brandýs nad Labem - Stará Boleslav" v rozpočtové položce MS Brandýs nad Labem - Stará Boleslav v celkové výši 156 000 Kč.

 

Vánoce po pirátsku

„Do Vánoční akce Piráti pomáhají se zapojili MS Kladno a MS Nymburk, které na základě spolupráce s neziskovými organizacemi obdarují potřebné surovinami na pečení. MS Kladno na víc bude distribuovat i vánočky a cukroví pro lidi, které nemají možnost si něco upéct.“ Monika Kuncová, středočeská koordinátorka dobrovolníků.

ŠTĚDRÝ DEN V PIRÁTSKÉM CENTRU
I letos se na Štědrý den otevřelo pražské PiCe. Klára Kocmanová se rozhodla uspořádat společně s dalšími Piráty Vánoce pro lidi, kteří nechtějí být sami.

MS KOLÍN
Místní sdružení Kolín uspořádalo vánoční sbírku pro Kočičí oči Kolín z. s. Podařilo se vybrat dary v hodnotě 4183 korun. Povětšinou šlo o veterinární krmivo, kapsičky a granule.

MS NYMBURK
Místní sdružení Nymburk uspořádalo vánoční sbírku pro rodinné centrum Routa v Čelákovicích. Od šesti dárců se podařilo vybrat celkem 12 párů dárků (hlavní a doplňkový), které byly soustředěny mezi děti z oslabených rodin. Dále byly sestaveny 4 dárkové tašky a dva balíky s jídlem pro rodiny a navíc ještě odrážedlo a dětské boty.

MS BRANDÝS
Místní sdružení se zapojilo individuálním nákupem krmení do místního útulku.

MS BEROUN
„Nejvíce se nám povedla sbírka na iglou pro lidi bez domova. Fundraisovali jsme přes pirátský darovací web a podařilo se nám o pár stovek překonat cílovou částku 10 tisíc korun. Předání všech iglou Charitě Beroun proběhlo 22. prosince. Ta je následně rozmístí v rámci Berouna a zařídí i další profesionální support.“

MS BENEŠOV
Místní sdružení vytisklo vánoční přání pro svobodné matky, napeklo cukroví pro seniory, příspěvkem do potravinové sbírka a také nákupem do sbírky Lvice na nákup rehabilitačních strojů pro postižené.

MS MLADÁ BOLESLAV
„Členové se zapojili do charitativní aukce nadačního fondu Naděje pro tebe a sbírky oblečení a obuvi pro opuštěné děti LUMA MB.“

Všem moc děkujeme za jejich čas a energii při realizaci všech projektů!

 

Dopisový maraton pro Amnesty international

Dopisový maraton pro Amnesty international
Pětice místních sdružení se také připojila do dopisového maratonu pořádaného Amnesty international. Ta se snaží po celém světě pomáhat nespravedlivě stíhaným a perzekvovaným lidem. Napříč krajem se podařilo odeslat více než pětadvacet dopisů.

Děkujeme všem zúčastněným.

 

LEDEN 2021

Začátek roku bývá často plný nejrůznějších předsevzetí. Pojďme vybrat tři nejdůležitější pro nás.

SENIOŘI NA PALUBĚ
Chystaný projekt by měl pomoci s „naloděním“ starších příznivců. O konkrétních možnostech budete informováni v lednovém newsletteru.

INFO PRO NOVÁČKY
Protože se někomu mohou naše struktury zdát zprvu komplikované, chystáme pro místní sdružení, členy, příznivce i dobrovolníky nový dokument, který by pomohl s celkově rychlejší orientací v pirátských vodách. Pokud vás cokoli trápí, ozvěte se koordinátorce a přispějte svým podnětem k tvorbě tohoto dokumentu.

KRAJSKÉ EXPERTNÍ TÝMY
Určitě všichni víte, že v každém kraji fungují expertní týmy (KET). Jedná se o týmy odborníků, kteří jsou členy nebo příznivci (členství není podmínkou) Pirátské strany a kteří chtějí být svou praxí či odborností nápomocni nejen zastupitelům na radnicích. Ve středočeském kraji aktuálně funguje přesně polovina z nich. Pojďme zabrat a rozhýbat je všechny.

KET
 

Prosincová školení

Základy mediální komunikace nejen pro budoucí političky a politiky & Základy prezentace a mediální komunikace pro místní sdružení.
Webináře připravil Ondřej Petr, který má dvacetileté zkušenosti z oblasti marketingu a PR včetně vedení politických a osobnostních kampaní, a osm let v osobnostním rozvoji.

 

Uvidíme se…

Krajské zastupitelstvo
Pravidelné schůzky krajského zastupitelstva se konají každé první pondělí na Mumblu. 16. ledna v 10 hodin by mělo dojít k setkání nad celým programem, kde by mělo dojít také k rozdělení jednotlivých dlouhodobých cílů pro volební období.
První schůze krajského sdružení proběhne po novém roce 17. ledna 2021. Program bude zveřejněn na fóru.

Setkání se zájemci o členství
První lednové setkání se zájemci o členství proběhne tradičně na Jitsi a to 6. ledna od 18 hodin. Všichni jste srdečně zváni!

 

Do nového roku vám Piráti přejí jen to nejlepší!

 

Nepropásni!

JAK ÚSPĚŠNĚ KANDIDOVAT V KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH
Na webináři tě budou čekat: základy politického marketingu, jak formulovat svoje vize a cíle do volebního programu, jak připravit a vést úspěšnou volební kampaň, jak začít s kampaní už teď, abyste získali náskok, jaké nástroje pro oslovení voličů fungují a jak je pořídit co nejlevněji, jak sestavit kandidátku, bezpečnostní rizika otevřených kandidátek
Jeden seminář se uskutečnil 29. prosince, druhou možnost máte na Jitsi 3. ledna od 19:00 hod.

BUDOVÁNÍ ZDRAVÉHO SEBEVĚDOMÍ A PODPORUJÍCÍHO PROSTŘEDÍ
Dvouhodinový sebezkušenostní webinář, kde tě čekají např. témata: co je zdravé sebevědomí, kdy a jakým způsobem se tvoří, práce mimo komfortní zónu, práce s nervozitou, krize jako příležitost, udělování zpětné vazby.
Seminář se uskuteční na Jitsi v termínu: 7. ledna od 19:00 hod.

ROZHÝBEJ SE S PIRÁTY ANEB - FITNESS PIRATES
Pirátský fitness kruháček z pohodlí domova nebo kanceláře pro dobrou náladu pro absolutní začátečníky i pokročilé. Každé pondělí, středa a pátek od 8:00 do 8:35 na Jitsi.


Online setkání se zájemci o členství - 6.1 od 18:00.