Piráti Jihočeský kraj: Newsletter 12/2020 (zpět)

Ahoj!
Je tu newsletter, pravidelná dávka informací! Co se tedy u jihočeských Pirátů událo v posledním měsíci roku 2020?


Jihočeští Piráti jsou v krajských výborech a komisích

Ve výborech Zastupitelstva Jihočeského kraje a v komisích Rady Jihočeského kraje získali Piráti celkem 16 míst. Pozice ve finančním výboru obsadili Josef Soumar a Tomáš Posekaný, ve výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Júsuf Traore a Lucie Korytářová, ve výboru pro podporu hospodářského rozvoje zasedne Josef Soumar s Bohuslavem Švehlou, v dopravním výboru bude Martin Kákona, ve výboru pro venkov, zemědělství a životní prostředí budou za Piráty působit Dan Leština a Veronika Kovářová, ve zdravotním výboru Lukáš Mareš a Jan Hošek. Předsedou kontrolního výboru se stal Jan Novák. Nominanti Pirátů do jednotlivých výborů vzešli z výběrových řízení, to samé platí i pro komise, kde v té sportovní zasedne Jaromír Kopřiva, v kulturní bude Jan Novák, v komisi pro cestovní ruch Jiří Roubíček a v sociální komisi Júsuf Traore.

 

Předali jsme technické vybavení pro distanční výuku dětí

Zapojili jsme se do sbírky počítačů pro děti, veškeré zařízení bylo předáno na začátku prosince. K předání došlo v Táboře a Týně nad Vltavou, v Jindřichově Hradci a v Českém Krumlově. Zbytek vybavení byl věnován Českému červenému kříži.

Piráti děkují všem dárcům, kteří se do sbírky zapojili, a i nadále se budou snažit pomáhat tam, kde se pomoci běžnými způsoby nedostává.

 

Jihočeský kraj bude mít rozklikávací rozpočet

Pirátům se podařilo navrhnout a prosadit zásadní součást vlastního programu a jednu z hlavních pirátských myšlenek o transparenci a správě veřejných financí.

Veřejnost tak bude mít možnost kontrolovat hospodaření s penězi Jihočeského kraje, a to ve formě „rozklikávacího“ krajského rozpočtu až na úroveň jednotlivých faktur. Tento záměr byl usnesením Zastupitelstva Jihočeského kraje svěřen finančnímu výboru, který má nyní připravit návrh realizace a předložit jej zastupitelstvu do dubna 2021.

 

Lukáš Kolářík je lídrem Pirátů za Jihočeský kraj pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

V primárních volbách Pirátů v Jihočeském kraji se lídrem kandidátní listiny pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR stal Lukáš Kolářík. Současný poslanec, který se kromě jiného snaží narovnat systém exekucí, byl lídrem za Jihočeský kraj i v předchozích volbách v roce 2017.

„Jihočeši mě postavili do čela kandidátky, která bude v roce 2021 bojovat o sněmovnu. Získal jsem téměř 90procentní podporu, za kterou děkuji všem, kteří ve mne vložili svou důvěru. Pozici lídra vnímám jako velkou zodpovědnost nejen vůči krajskému sdružení, ale zejména vůči voličům. Chystám se postavit silný tým, který bude na podzim příštího roku útočit na vítězství ve volbách,“ uvedl Lukáš Kolářík.

 

Volba PMS Písecko

MS Písecko má nové předsednictvo, post předsedy obhájil Michal Horák. Zde tisková zpráva s Michalovým prohlášením.

Výsledné pořadí:

předseda: Michal Horák
1. místopředseda: Martin Brož
2. místopředseda: Petr Soušek
3. místopředseda: Josef Soumar
4. místopředseda: Tomáš Posekaný

Všem zvoleným gratulujeme!

 

Co se bude dít začátkem roku 2021?

 

Přejeme vše nejlepší v novém roce 2021

 

Za jihočeské Piráty
Klára Bidařová
klara.bidarova@pirati.cz
a
Luboš Kudláček
lubos.kudlacek@pirati.cz