Mimořádný členský zpravodaj: Nabídky vzdělávání (zpět)

Už přes dva měsíce pracujeme na projektu pirátský e-learning, který je zaměřený především na vzdělávání dovnitř strany. Rádi bychom Ti v tomto mimořádném newsletteru shrnuli naší práci a nabídli možnost nahlédnout do materiálů, které jsme pro Tebe připravili.

Pirátský moodle

Středobodem našeho online vzdělávání je pirátský moodle.
Zde soustřeďujeme veškeré vzdělávací materiály. Také zde probíhají rezervace míst v kurzech, pokud je na kurzu omezený počet účastníků. Pokud se chceš do moodle přihlásit, použij pirátskou identitu. Na titulní stránce najdeš tématické okruhy - kategorie, které Ti usnadní najít přesně to, co Tě zajímá.

 

Jak se dozvím o nových kurzech?

Pozvánky na semináře, či informace o nových materiálech rozesíláme pravidelně newsletterem, sdílíme je na fóru a také na facebooku, takže pokud Tě naše události zajímají, zapni si pro toto vlákno upozornění.
Informace přinášíme také na zulipu (#celostátní fórum > e-learning a vzdělávání).

 

Co nás ještě čeká do konce roku?

Rádi bychom Tě pozvali na poslední tři webináře tohoto roku. Pokud bys je nestihl/a, můžeš si dát pirátské sebevzdělávání jako novoroční předsevzetí.

 

Politika EU - Jak se tvoří evropské zákony

Evropské zákony jsou ještě komplikovanější, než ty české. Nebo ne?
Jak se vlastně tvoří evropská legislativa a je vážně něco jako "ten zlý Brusel"?
Neboj se náročně znějícího tématu a přijď si poslechnout europoslankyni Markétu Gregorovu.
Dotazy si můžeš připravit a posílat dopředu nebo i v průběhu semináře.
Pokud Tě téma zajímá, připoj se ve středu 16.12. od 18:00

 

#IamRemarkable

#IamRemarkable je iniciativa, která se zaměřuje na podporu žen a menšin při prezentaci svých úspěchů na pracovišti i v osobním životě.

Cílem iniciativy #IamRemarkable je bořit normy skromnosti a skleněné stropy. Workshop proběhne ve čtvrtek 17. 12. od 17:30 do 19:00 a je otevřen pouze ženám.
Chceš zapracovat na zdravém sebevědomí a sebeprezentaci? Přihlaš se :-)

No a pokud jsi muž, nevěš hlavu! V případě zájmu je možné uspořádat workshop i pro muže či smíšené skupiny (napiš nám).

 

Základy prezentace a mediální komunikace

Zveme Tě na dvouhodinový webinář, kde Tě čekají například tato témata:
- prezentace online vs offline
- Pirátské centrum jako maják
- eventy jako nástroj prezentace
- příprava na komunální volby

Webinář pro Tebe připravuje Ondřej Petr, který má dvacetileté zkušenosti z oblasti marketingu a PR včetně vedení politických a osobnostních kampaní, a osm let v osobnostním rozvoji.
Kdy: v neděli 20.12. od 18:00
Počet účastníků je omezen, proto si včas rezervuj své místo.

 

Co dalšího se děje na planetě pirátského vzdělávání?

Zahájili jsme hlasování o logu pirátského e-learningu. Logo je značka, pod kterou se bude pirátský e-learning dlouhodobě prezentovat, proto nám na něm velmi záleží.
Hlasuj taky!

 

Pravidla vnitrostranické demokracie

Jsi občas ztracen/a v pirátských předpisech? Pak pro Tebe může být systém personálních voleb uvnitř strany trochu nesrozumitelný. Pusť si video, které má za cíl vnést světlo do této často podceňované problematiky.

 

Zákoutí pirátského moodle

Malý vzdělávací tip: Na moodle najdeš (po přihlášení pirátskou identitou) další zajímavé materiály, tak směle do bádání! :-) Velmi zajímavý je kurz o politické situaci v Rusku - zaostřeno na ruskou opozici, kde jsme vytvořili i doplňující kvízy pro upevnění načerpaných vědomostí. Zajímají Tě další témata? Prozkoumej moodle!

 

A ještě jeden tip. Není to z naší dílny, ale myslíme si, že to bude fajn.

 

Myslíme i na vytížené Piráty!

Zpřístupnili jsme záznam z přednášky Markéty Gregorové na téma dezinformace. Prosím, vezmi na vědomí, že toto video je určeno jen Pirátům a příznivcům.

 

Online školení pro krajské zastupitele

V pátek 11.12. proběhlo celodenní online školení pro nové krajské zastupitele. Zaznělo mnoho užitečných informací. Nabízíme Ti záznamy vstupů jednotlivých speakerů a doprovodné materiály. Prosím měj na paměti, že se jedná o interní materiály.

 

Vítáš pirátské vzdělávání s nadšením?

Pak věz, že se teprve rozjíždíme. Na rok 2021 toho máme mnoho v plánu a moc se těšíme, až vám budeme moci představit další obsah.
Těšit se můžete například na zastupitelský inkubátor určený (nejen) pro budoucí komunální politiky (rok 2022 se blíží), další vzdělávací aktivity v oblasti médií, sebeprezentace, leadershipu a softskills i na prohloubení znalostí v různých odborných tématech.

Přemýšlíš, že nám pomůžeš? Pokud se chceš podílet na tvorbě vzdělávacího (ať už odborného či volnočasového) obsahu, ozvi se Lindě na: linda.kasparkova@pirati.cz

 

Krásné Vánoce a šťastný nový rok!

Za personální odbor Pirátů
Linda Kašpárková
linda.kasparkova@pirati.cz
a
Jana Koláříková
jana.kolarikova@pirati.cz