Interní newsletter: Pirátský newsletter 33/2020 (zpět)

Ahoj,

je tu víkend a s ním další novinky o tom, co se dělo, děje a dít se bude.

Tak například už víme, kde bude další CF, organizujeme demonstrace a zajímá nás tvůj názor.

Takže taková ta klasika.

Hlasování - Předpis o interním auditu

Republikový výbor několik týdnů projednával návrh předpisu o interním auditu. Následně jej předložil celostátnímu fóru a nyní o něm hlasujeme. Hlasování potrvá do pondělka 17. 8. 22 hodin.

 

Volba vedoucího administrativního odboru

Stále probíhá jednání k volbě nového vedoucího Administrativního odboru, jelikož se dosud nepřihlásil žádný kandidát.
Pokud se cítíš jako nový/á vedoucí AO, ale odrazovala tě nutná každodenní rutina, nyní již nemusí - od září s ní bude pomáhat nová asistentka pro odbory a kancelář.

 

Je důležité, co si myslíš

Co by to bylo za Piráta, kdyby se nepral, neklel a nedělal nájezdy... No, ne každý stereotyp je dobrý stereotyp. Pojďme to změnit. Jak?

Přišel ti na mail dotazník od Konsentu? Pak věř, že můžeš pár kliky pomoci se sběrem dat. Nejdřív totiž zjistíš co, vymyslíš jak, a pak to prostě uděláš.

Proto tě prosíme, řekni nám i ty, co si myslíš, a doplň tak jeden ze zdrojů dat pro celorepublikovou pracovní skupinu. S náhodně vybranými respondenty poté budou probíhat i hloubkové rozhovory. Na základě shromážděných dat bude pracovní skupina předkládat návrhy na řešení k diskuzi krajům a CF.

Dotazník je anonymní a otevřený do 20. srpna. I tvůj pohled nám pomůže udělat si lepší představu o tom, jak členové vnímají atmosféru uvnitř strany!

 

CF bude

Tramtadadá:

"Vážené Celostátní fórum, Pirátky a Piráti, sympatizanti a přátelé,
dovolte mi oznámit tuto fajnovou událost, kterou fyzické zasedání Celostátní fóra Pirátů rozhodně je.

Tedy:
1) Svolávám na základě rozhodnutí Republikového předsednictva 31/2020 ze dne 10. 8. 2020 (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=711037#p711037) zasedání Celostátního fóra České pirátské strany na víkend 9.-10. 1. 2021 v Pardubicích (konkrétní prostor zveřejníme, jakmile budeme mít vše závazně potvrzeno),
2) časové vymezení jednání v sobotu 9. 1. 2021 je mezi 10-19 hod.,
3) pověřuji předsedáním zasedání místopředsedu Vojtěcha Pikala,
4) jmenuji hlavním organizátorem CF 2021 Andreje Ramašeuského.

Na viděnou nejen v krajské kampani.
Ivan"

 

Budoucnost je teď v Ústí

Není to zase tak dlouho, co se jezdilo poslouchat gramce hlavně do klubů, na fesťáky a do garáží s prastarým gaučem. Doba od té doby celkem pokročila. Teď si to poslechneš během volební tour. To, co bylo dřív nemyslitelným, je teď realitou. Otázka je, jaká budoucnost nás čeká teď?

Chceš zažít, jak to vidíme my?

V pátek 21. srpna od 13:00 staví zhmotnění našich představ v Ústí nad Labem. A ačkoliv je téma vážné, protože budoucnost rozhodně nebereme na lehkou váhu, jsme stále hraví a nebojíme se toho.

A tak opouštíme soaré pro ramenaté chlápky v kvádru s Evou a Vaškem a přinášíme 3D tiskárnu, hydroponický pěstební systém a virtuální realitu. Čeká tě taky Ivan Bartoš za gramcem, Messenjah, Bewild a spousta dobrot.

A co víc, zastávka autobusu budoucnosti v Ústí je jen jednou z mnoha. Níže se můžeš podívat, kde na nás narazíš třeba během cesty z práce.

 

Situace v Bělorusku

Zprávy o plných věznicích a nelidském zacházení, fotografie podlitin o velikosti desítek centimetrů, všeobecný zmatek a strach. To jsou vzkazky a útržky, které se k nám dostávají. I poslední zbytky svobody jsou v Bělorusku tvrdě ničeny.

A to není jedno. V Bělorusku lidé stojí proti policejnímu násilí a falšování výsledků voleb. Proto se podílíme na přípravě několika demonstrací, kde také vyztoupíme. Pokud můžeš, udělej si o víkendu v Praze a Brně čas na vyjádření podpory Bělorusku!

 

Někdy není ten správný čas

Máme na sebe čísla a maily. Můžeme se kdykoliv spojit a probrat spolu, co je potřeba. A to je skvělé, dokud...

...ti nezazvoní telefon při nedělním obědě.
...se tě popáté neptá ten stejný člověk na tu stejnou informaci.
...se od tebe neočekává, že budeš odpovídat na mail v jednu ráno.

Takhle to dlouho nevydržíme. Nikdo.

Neustále se snažíme zvyšovat kulturu v organizaci a k tomu patří i vzájemné nezahlcování kolegů či dodavatelů. Čím tomu může pomoci každý jeden z nás? Než se na někoho obrátíte s otázkou ke konkrétnímu tématu, mrkněte, zda již odpověď náhodou někde "nevisí". Vaše první cesta by měla vést do tabulky FAQ, kde dost možná najdete odpověď, kterou hledáte. Respektujme vzájemně svou pracovní dobu, víkendy a volný čas. (Dodavatelé mohou být naši kamarádi, i přes to prosím nezneužívejme jejich ochotu). Je víkend, něco mediálně "hoří" a vy se nutně potřebujete spojit s někým z Mediálního odboru? Bude se vám hodit tabulka pohotovostí MO, kde vždy dohledáte, kdo je daný víkend k dispozici za PR tým a Soc. media tým - ostatní mají daný víkend volno. Děkujeme za respektování.

FAQ
 

Pirát ví

Pozastavil/a ses někdy nad tím, jak děláme výběrová řízení?

Není to žadná věda.

 

ÚsK stále hledá tu pravou (studii)

ÚsK hledá tu pravou (studii)

Ústecký kraj hledá někoho, kdo vypracuje studii stanov a sestavování kandidátek pro krajské volby 2020 v Ústeckém kraji.

V praxi by měla práce přinést odpovědi na otázky týkající se vlivu stanov, předpisů a koaličních smluv na sestavování jednotlivých kandidátních listin, a to ve vztahu k volbám do krajského zastupitelstva v roce 2020.

Vypracování studie není pro úplná ořezávátka. Možná to čteš ale právě ty, jedinečný/á mezi hordou Pirátů. Krom dobrého skutku, referencí a finanční odměny, nabízíme také uplatnění akademických skills humanitního typu.

Deadline pro odevzdání studie: 31. 8. 2020
Odměna: 8 000,- Kč a až 4 000,- Kč případný bonus za nadstandardní rychlost dodání a kvalitu
Kontakt: navrkalf@psp.cz

 

Co komunikujeme?

Bělorusko
Piráti zareagovali na prezidentské volby v Bělorusku a odsoudili nedemokratický průběh hlasování i následné krvavé potlačování demonstrací. O svůj příběh se podělil s médii také Andrej Ramašeuski, člen Pirátské strany, který prošel vězením v Bělorusku a následně dostal azyl v České republice: jeho příběh jsme komunikovali na sociálních sítích skrz příspěvky Ivana a seriál Humans of Piráti.

Směrnice EU
V týdnu se rovněž řešily dvě směrnice EU, které by mělo zavést Česko. Ohledně první z nich, jež by zlepšila pracovní podmínky pro dohodáře, zaslala místopředsedkyně Olga Richterová interpelaci ministryni práce a sociálních věcí. Resort totiž podle informací Pirátů v řešení legislativy nijak nepokročil, i když v případě opožděné implementace hrozí Česku velké pokuty. Olga Richterová mediálně vystupovala i ke druhé směrnici týkající se otcovské dovolené, uváděla na pravou míru hlavně fakt, že dovolená nemá být povinná.

Zmrazení platů
Ve čtvrtek Piráti oznámili, že mají vzhledem ke koronavirové krizi v plánu předložit návrh na roční zmrazení platů poslanců, senátorů a ústavních činitelů. Do budoucna pak připravují širší úpravu, která bude vázat růst platů politiků na celkový vývoj ekonomiky. Ohlas na sociálních sítích je velký. :)

Příspěvky na bydlení a trestní oznámení
Místopředsedkyně Olga Richterová ke konci týdne upozornila na chaos kolem nových podmínek pro příspěvky na bydlení a navrhla řešení. Podala také spolu s organizací Romea trestní oznámení na jedince, kteří oslavovali tragický požár v Bohumíně, při němž zahynulo 11 lidí včetně dětí.

Jo a dopsali jsme pirátskou knihu Česko insPirativní. Příští týden tiskneme!

 

Borec na konec

Dnešním borcem na konec je borka z Karviné Alena Klocová. Alča je lokální patriotka a pirátka tělem i duší už přes tři roky. Za tu dobu neztratila svou srdečnost ani nápomocnost. Právě naopak. Alča je vždy aktivní a ochotná pomoct.Věnuje se rozvojovým projektům pro obce, mikroregiony i euroregiony.

Asi každý má nějakou drobnost nebo charakteristický rys, na který si všichni vzpomenou. Pro Alču jsou mimo jiné charakteristiké společné jízdy autem. Vozí s sebou totiž v autě jedno CD s pirátskou písničkou a vždy, když veze nějakého Piráta, písničku v autě pustí.

Alča má ráda sport, filmy a zpěv (má v autě obrovskou sbírku muzikálů).

Díky, Alčo, že jsi tu s námi!

 

Za personální odbor Pirátů

Adéla Hradilová
zástupkyně vedoucí personálního odboru
tel.: +420 608 517 171
mail: adela.hradilova@pirati.cz