Interní newsletter: Pirátský newsletter 31/2020 (zpět)

Ahoj,

je tu víkend a s ním další novinky o tom, co se dělo, děje a dít se bude.

Tento týden je hlasovací. Taky probíhá plánovaná odstávka systémů, v Brně na dva měsíce otevírají kontaktní místo na náměstí a příští víkend vyplouváme na Pride.

Všechno je to tu, tak scrolluj.

Dovolba KK

Aktuálně probíhá dovolba členů kontrolní komise. Hlasujeme do 3. 8. 22.00. V případě, že bude zapotřebí i druhé kolo hlasování, proběhne od 7. 8. 10.00 do 10. 8. 22.00.

Do dovolby se přihlásili:
Miroslav Brož
Jakub Dedek
Ladislav Dvořák
David Satke
Pavel Šrámek
Adam Vyplel

Máš už svýho favorita?

Hlasování o předvolební spolupráci se STANem

"Celostátní fórum souhlasí s tím, aby republikové předsednictvo zajistilo v souladu s Pirátskou strategií analytické rozpracování varianty samostatného postupu a varianty možné předvolební spolupráce s hnutím Starostové a nezávislí pro volby do sněmovny konané v roce 2021, na základě čehož by proběhla diskuze na úrovni celostátního fóra o zvolené variantě postupu a tuto představilo CF nejpozději do 15.10. 2020."

Máš na to názor? Co si o tom myslíš? CF má hlavní slovo, a ty jsi CF.

1. kolo hlasování bude od pátku 31. 7. 10:00 do pondělí 3. 8. 22:00.

Tento víkend to nejede

Tento víkend je víkendem bez techniky. Možná jsi jak my a koukáš do obrazovek i teď a tady, i když je venku tak krásně. Pak jsou ovšem i situace, které tě donutí to na chvilku vypnout. A je to tu.

Tento víkend nefungují pirátské systémy.

V kuloárech se šušká, že technický odbor maká i ty víkendy (noci, rána zase tak moc ne), a tak právě probíhá aktualizace systému Pirátské identity (auth.pirati.cz) a zároveň se ruší oddělená registrace do Fóra (forum.pirati.cz). Nově bude registrace do obou systémů probíhat naráz.

Pirát ví

"Víš co, hoď mi to do podatelny na Redmine."

To je věta, kterou slyšel zřejmě každý, kdo potřebuje něco vyřídit s odbory a orgány. Jasně, všichni toho máme hodně a mít přehlednout evidenci je k nezaplacení. Otázka ovšem je, jak to do tý podatelny vlastně "hodit". A tak se ptáš, hledáš, tápeš, v horším případě to vzdáš...

Stáčí ti pět minut a celá tahle děsivá story se stane městskou legendou. Přinášíme ti jednoduchý, krátký a v neposlední řádě vážně krásný video.

Tak teď už budeš vědět, jak to do tý podatelny hodit. Jo! Jednou provždy.

TO je na Zulipu

A když už jsme u toho, TO funguje na Redmine. A taky na Zulipu.

Něco (co spadá pod TO) tě trápí, ale je to spíš k diskuzi, než že by se jednalo o úkol s jasným zadáním? Pak je tu stream "Technický odbor" na Zulipu.

Napiš TO. Pravděpodobně to neskončí u řešení, že si máš restartovat PC.

Piráti na Svoboďáku

Už jsi byl/a v Brně? A viděl/a jsi to dílo na Svoboďáku, co má být hodiny?

Tak právě tam tuto neděli 2. srpna otevírají Piráti z JmK kontaktní stánek, kde budou kampaňovat až do voleb. Otevírá se ti tak na dva měsíce příležitost podívat se na to vztyčený umění z paluby Pirátů.

Pokud bys měl/a cestu už v neděli, pak se setkáš s jihomoravským lídrem Lukášem Dubcem, kandidátem do Senátu a "otcem zakladatelem" Jiřím Kadeřávkem a poslancem Radkem Holomčíkem. A pokud patříš mezi ty, co se nevidí v debatách, pak by tě nemělo minout, že zde budou nějaký ty dobroty, Pirlisty a merch.

Tak v neděli odpoledne od tří.

Co komunikujeme?

Financování bloků Dukovan
Připomněli jsme se s kritikou financování výstavby nových bloků jaderné elektrárny Dukovany, která zatíží daňové poplatníky. K tématu vystoupil v pořadu Události, komentáře Petr Třešňák.

Pandemický semafor
Jakub Michálek se v sérii vyjádření a rozhovorů věnoval pandemickému semaforu představeném ministrem zdravotnictví Vojtěchem a připomněl, že s tímto návrhem přišli jako první Piráti již v dubnu.

Odvolání předsedy ÚOHS
Posun nastal rovněž ve věci odvolání předsedy Petra Rafaje z ÚOHS. Téměř rok po interpelaci Vojtěcha Pikala se premiér rozhodl navrhnout odvolání prezidentovi, jak jsme uvedli v tiskové zprávě.

Volba na dálku
V úterý se sešel Ivan Bartoš s ministrem vnitra Janem Hamáčkem, kterému předal návrh, který by umožnil všem lidem od podzimu volit na dálku.

Ochrana oznamovatelů
Ve středu jsme komunikovali předložení návrhu zákona na ochranu oznamovatelů protiprávního jednání.

Reklama na tuzemský turismus
V závěru týdne jsme vydali vyjádření poslanců k návrhu MMR na vydání megalomanské částky do reklamy na český turismus a poukázali jsme na nestandardní způsob projednávání tohoto ministerského návrhu.

Pirlisty
Kontinuálně probíhá příprava článků pro další vydání Pirátských listů.

Dotahujeme MO projekty
O víkendu pouštíme ven další díl Politických hejtíčků, zvýšili jsme intenzitu seriálu Humans of Piráti na 2 posty týdně a finišujeme knihu Česko inspirativní. Texty mají deadline tuto neděli. Držte palce!

Piráti na Prague Pride

"Tradiční festival Prague Pride letos s Piráty netradičně! Přijďte se s námi potkat už 8. srpna na Palackého náměstí (před sochou Palackého). Kromě kvalitní hudby, skvělé atmosféry a zábavy pro děti budete mít také šanci setkat se s celou řadou Pirátů a popovídat si s nimi o tom, co všechno děláme pro rovnoprávné postavení všech občanů v naší společnosti.

V rámci Duhové plavby po Vltavě také vypluje pirátská loď. Kotvy zvedneme v 13:30 z Dvořákova nábřeží, poplujeme směrem do Modřan a pak zpět."

Duhoví Piráti všech regionů, sjeďte se!

Borec na konec

Dnešním borcem na konec je borec z MSK Radek Simkanič.

Radek je doktorandským studentem na VŠB a Pirátem už osm let. Pracovně se věnuje informačním technologiím, konkrétně analýze a zpracování obrazu. Přestože není nikde v zastupitelstvu, v Moravskoslezském kraji patří k těm nejaktivnějším. Je vášnivým hráčem deskových her, které u Pirátů pořádá už přes 5 let každý týden v našem pirátském centru. Radek je kdykoliv ochoten přijet a pomoci, když je třeba nebo je o lidi nouze nejvyšší, a to někdy, i když pak musí pracovat do noci.

Radek je srdcař a Piráti potřebují více takových lidí.

Díky, Radku!

Za personální odbor Pirátů