Interní newsletter: Pirátský newsletter 26/2020 (zpět)

Ahoj,

je tu víkend a s ním další novinky o tom, co se dělo, děje a dít se bude. Jasně, v pondělí jsme zahájili kampaň, ale víte taky, že PPU dostává nový kabát? A to není vše. MO v tomto týdnu opět odvedlo kus práce a čeká nás nejedna zajímavá událost.

Všechno je to tu, tak scrolluj.

PirateCon Zdravotnictví

Stav zdravotnictví je nyní více než kdy dřív důležitým tématem. A proto je tu PirateCon. Seznámíme se s aktuálními výzvami českého zdravotnictví a řekneme si, jaké jsou možnosti a povinnosti krajů. Nebudeme lhát, je toho hodně a je to komplexní. Jeden PirateCon nedělá experty, ale je výborným základem pro ty, kteří budou vyjednávat koaliční smlouvy, nebo vznášet připomínky v opozici.

Kdy: 11. července, od 10:00
Kde: Pirátské centrum Praha (Na Moráni 360/3, Praha 2)

 

Setkání zahraničního odboru

Zahraniční odbor bude mít další setkání. Uvidíme se 26. července v PiCe Praha.

Tentokrát budeme dávat dohromady seznamy přání, co chceme od mezinárodních organizací, a doladíme a schválíme si do nich podobu primárek.

Jestli chcete bojovat o honosně znějící posty v mezinárodních pirátských projektech, je nejlepší doba se zapojit!

ZO
 

Nová vlna v životě Pirátské putovní univerzity

Pirátská putovní univerzita v blízké budoucnosti nabere svěží vítr a nový dech. Jejího řízení a rozvoje se ujme pětičlenné kolegium kurátorů a kurátorek.

Jako zakládající kurátorka bude Miluš Kotišová v následujícím měsíci až měsíci a půl předávat agendu, a nové kolegium se pak oficiálně představí při svém prvním veřejném vystoupení se svými návrhy dalšího rozvoje univerzity.

Je na co se těšit. Včetně vlastní webové prezentace PPU.

 

Volební newslettery

Newsletter volebního koordinátora chodí každý týden a obsahuje vše, co by "kampaňo-zvědavec" mohl chtít vědět.

Co bylo v tom posledním?
- Termíny tréninků mediální komunikace,
- exkurze do PSP a Senátu,
- sdílení fotek (klidně i těch, kde rozdáváte noviny),
- sestřih z pondělního zahájení kampaně,
... všechno je to tam.

 

Co komunikujeme?

S mediálním zájmem se setkal launch kampaně Šance změnit budoucnost do krajských a senátních voleb, který proběhl v pražských Vršovicích.

V úterý jsme pořádali tiskovou konferenci před mimořádnou sněmovní schůzí k rozpočtu.

Ministryně Schillerová po jednání s Mikulášem Ferjenčíkem potvrdila předběžnou dohodu o kompenzacích pro dohodáře.

Ve středu jsme upozornili na pokračující nedodržování zákona v případě billboardů podél dálnice D1, které zmapovali Ondřej Polanský a analytický tým.

Tentýž den se podařilo prosadit Radku Holomčíkovi na Zemědělském výboru pozměňovací návrhy k novele vodního zákona usnadňující využití tzv. šedé vody.

Výbor pro životní prostředí se věnoval dolu Turów a odpadové legislativě. Ze zasedání výboru jsme medializovali report Dany Balcarové a Františka Elfmarka.

Ve čtvrtek proběhl v Senátu kulatý stůl k reformě ÚOHS spolupořádaný Vojtěchem Pikalem, kde došlo ke shodě na zásadních prvcích reformy, které jsme uvedli v tiskové zprávě: Zavedení jednoinstančního rozhodování nebo transparentního výběrového řízení na předsedu úřadu.

Po politických hejtíčcích s Markétou Gregorovou se můžete těšit na dalšího europoslance, tentokrát Mikuláše Peksu.

Připomeneme popravu Milady Horákové.

Pokud vše dopadne, jak má, můžete se v seriálu Humans of Piráti v neděli těšit na Verču Kovářovou z Jihočeského kraje.

 

Vše, co se dělo na SVÝTu

Stále přemýšlíte, co se to vlastně všechno dělo na SVÝTu? Odkaz na kompletní ověřený zápis ze SVÝTu, který proběhl 12. 6. 2020, je nyní přístupný všem členům.

 

Vzdělávací vitrínka PO

Mrak, Mrak, Mrak... Prý by už mělo být dost všech těch Google Docs a DOCX souborů pokoutně nasdílených přes messenger. Existují i jiné možnosti, jak přeposlat, sdílet, vyzvednout a hlavně tvořit.

Pro první seznámení se s pirátským úložištěm na Mraku sdílíme orientační přehled základních funkcí Mraku. A hlavně - s obrázky.

Tak co, troufáte si na Mrak?

 

Borec na konec

Slyšeli jste někdy o fb skupině "Dobro v době korony - Brno a JmK"? Skupina vznikla hned v počátcích pandemie a k dnešnímu dni sdružuje bezmála čtyři tisíce členů. Právě zde se setkávala nabídka s poptávkou pomoci. Pokud jste z JmK, pravděpodobně tu jste a taky jste tu sehnali a zjistili vše, protože, jak zní motto skupiny "Pomáhat je normální."

Za touto skupinou stojí Jana Leitnerová, vedoucí MO JmK. A za Janou stojí členové KS JMK. Proč?

"Jana je obětavá a myslí na druhé.", "Janča je člověk, který má spoustu skvělých nápadů a liší se od spousty lidí tím, že je opravdu realizuje a nejenom o nich mluví :).", "...podpodruje ženy, co jsou doma s dětmi a chtějí pracovat a realizovat se - sama je důkazem toho, že to jde...", "Vnímám, že náš vztah už dávno překročil pracovní level. Považuji ji za svou kamarádku, je jedna z mála lidí, za které bych dala ruku do ohně. Kdybych potřebovala pomoct s čímkoliv, vím, že by mě neodmítla. Jsem člověk, který se na všem a na každém snaží hledat to dobré, pozitivní... u Janči to ale není těžké, protože ona prostě dobrý člověk je a jsem moc ráda, že jsem ji poznala, protože obohacuje můj život."

Jana je členkou KETu sociální politiky a zdravotnictví, ráda vaří a peče, tančí, zpívá, popíjí víno a vychutnává kvalitní kávu. Jana je kreativní, soustavně na sobě pracuje, je přemýšlivá a upřímná.

Děkujeme Ti, Jano, že jsi tu s námi! Jsi borka.

 

Za personální odbor Pirátů

Adéla Hradilová
asistentka personálního odboru
tel.: +420 608 517 171
mail: adela.hradilova@pirati.cz