ULK KET Životní prostředí a zemědělství: Tvorba krajského programu (zpět)

Milí členové a příznivci,

konečně Vám mohu poslat podrobnější informace týkající se programu pro krajské volby.

Životní prostředí a zemědělství

V uplynulých dvou týdnech proběhlo interní připomínkování programového bodu pro krajské volby, a nyní se do něj může zapojit široká veřejnost. Program můžete připomínkovat jak na pirátském fóru, tak prostřednictvím komentářů v Google Docs. Pokud byste nemohli využít ani jednu z těchto metod, neváhejte mi napsat e-mail na lukas.blazej@pirati.cz.

Ačkoliv krajské úřady mají velký vliv na životní prostředí, jedná se o tzv. přenesenou působnost, do které nemohou krajští politici nijak zasahovat. Rozhodování o odvoláních proti rozhodnutím obcí, posuzování vlivů na životní prostředí EIA, povolování výjimek pro stavby skladových hal - to všechno jsou činnosti, které krajský úřad vykonává, ale politik je nijak ovlivňovat nesmí. Volební program se tudíž soustředí na nakládání s vlastním majetkem, možnost poskytovat dotace a koordinaci obcí. V této fázi jde především o jeho obsah; konkrétní formulace a grafickou podobu teprve budeme řešit, až budou dokončeny i ostatní programové body.

Stále platí, že uvítáme spolupráci kohokoliv, kdo se věnuje životnímu prostředí nebo zemědělství. Stačí napsat e-mail nebo se představit na foru.

Za krajský tým životního prostředí a zemědělství,
Lukáš Blažej

Tento e-mail vám přišel proto, že jste si v aplikaci Nalodění zaškrtli zájem o novinky z Ústeckého kraje a zároveň zájem o oblasti životního prostředí nebo zemědělství.