Interní newsletter: Pirátský newsletter 18/2020 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které je dobré vědět.
Včera někteří z nás hlídali májku, teď je zase třeba hlídat vládu, koronu, demokracii (a možná i děti). Přejeme všem klidný svátek práce a tradičně ho slavíme prací!
Nejhorší je totiž newsletter, který nevyjde!
Čtěte dál, a dozvíte se, co se děje!

Sběr přihlášek do PaRo skončil

Do včerejšího dne bylo možné podávat přihlášky pro PaRo 2020.

Stihli jste to? Skvělý!
A co teď?

- počet hlasů na člena: 3 (tři),
- výše prostředků na hlas: 250,- Kč (Výše prostředků na jednoho člena je tedy 750,- Kč, na tři 2 250,- Kč.),
- minimální výše prostředků na projekt je 10 000,-
- zahájení hlasování - již brzy!

Tak hodně štěstí! :)

 

Volba vedoucího MO

Byla zahájena rozprava k volbě vedoucí/ho mediálního odboru.
Jednání bude probíhat podle obvyklého postupu při volbě.
Kandidovat může libovolný člen strany, který získal řádnou nominaci. Nominovat kandidáty může republikové předsednictvo, republikový výbor nebo skupina členů.
Chcete-li se o funkci ucházet, potvrďte kandidaturu příspěvkem na fóru v jednacím vlákně. V příspěvku popište způsob, jakým budete funkci vykonávat, a uveďte, jakou máte k výkonu funkce způsobilost.
Lhůta pro navrhování kandidátů končí 6. května v 8.00 (v případě nedostatečného počtu kandidátů může být prodloužena, a to i opakovaně).
Rozhodující hlasování bude zahájeno 8. května v 10.00 a bude ukončeno 12. dubna ve 22.00. Případné druhé kolo by pak probíhalo od 15. dubna, od 10.00 do 18. dubna, a to do 22.00.
Podporu má zatím nominace Mikuláše Ferjenčíka a nominace Dalibora Záhory.

 

Zprávy z MO

Pro centrální pirátské komunikační kanály jsme v posledních čtrnácti dnech připravili především:
- Komunikační strategii na sociální sítě pro Piráty. Jde o představovaný plán na řešení koronavirové krize pod název Budoucnost řešíme teď. Tuto strategii jsme odprezentovali a připravujeme další materiál pro komunikaci do dalších týdnů.
- Ve spolupráci s týmem analytiků prezentujeme sérii návodů infografik vysvětlující veřejnosti dopady jednotlivých vládních nařízení.
- Monitorujeme a prezentujeme agendu poslanců přímo ze Sněmovny, stejně tak prezentujeme zajímavou koronavirovou agendu z jednotlivých krajů.
- Průběžně aktualizujeme informační weby o výsledcích Pirátů - piráti.cz/výsledky a piratipracuji.cz

Z dlouhodobých projektů:
- Koordinujeme vývoj a testování webových šablon pro krajské a senátní weby do podzimních krajských voleb.
- Píšeme ve spolupráci s poslankyní Olgou Richterovou knihu “Česko inspirativní”, která představuje soubor rozhovorů s úspěšnými pirátskými zastupiteli napříč republikou.
- Připravujeme obsah pro náborovou kampaň Nalodění.
- Pro krajské volby připravujeme pokračování projektu Humans of Piráti v koordinaci s jednotlivými kraji.
- Pořádáme online školení pro členy krajských a místních sdružení k tématům komunikace na sociálních sítích.

 

Vzdělávací okénko PO

Minule jsme vám představili návod na Jitsi. Dnes pro vás máme průvodce nováčka, který zahrnuje i návod, jak se stát registrovaným příznivcem. Protože volby se blíží a každý, kdo se ocitne na kandidátce, potřebuje mít status registrovaného příznivce, mohl by se vám tento návod hodit. Sdílej - sharing is caring!
(Máš připomínky k návodům nebo se chceš podílet na jejich tvorbě? Napiš na marcela.sroubkova@pirati.cz nebo na jana.kolarikova@pirati.cz)

 

Hledá se logo!

Personální odbor hledá logo Pirátského kempu!
Chceš, aby se kemp prezentoval právě tvým logem? Napiš na linda.kasparkova@pirati.cz nebo se zapoj do diskuze na fóru!
O vítězném návrhu budou rozhodovat účastníci kempu.

 

Zahraniční odbor vás zve na setkání online!

10. 5. od 19:00 proběhne na Jitsi setkání zahraničního odboru.

Chystaná agenda:
a) možnosti online aneb příležitosti pandemie
b) spolupráce s PPI na OSN věcech a jak jí zlepšit
c) primárky do PPEU a jak je udělat co nejširší
d) PPI GA
e) různé

Více info se dozvíte na fóru.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Miroslav Vácha z Vysočiny.
Vystudoval Vyšší zdravotnickou školu v Brně, obor Zdravotnický záchranář a je absolventem DAMU - akreditovaného studia Kreativní pedagogiky na Katedře autorské tvorby a pedagogiky.
Od roku 2010 pracuje na Zdravotnické záchranné službě Kraje Vysočina na pozici zdravotnického záchranáře a od roku 2016 je také neuvolněným místopředsedou základní odborové organizace ZZS KV. Na záchranné službě prošel navíc certifikovanými výcviky v systému psychosociální a intervenční péče, takzvané 1. psychické pomoci pro kolegy i veřejnost. Je zde také lektorem vzdělávacího a výcvikového střediska.
Jako místopředseda základní odborové organizace prošel Odborovou akademií pod záštitou ČMKOS a je úspěšným absolventem ročního - Mezinárodního vzdělávacího programu pro mladé odborové lídry - evropského vzdělávacího institutu ETUI v Bruselu, zaměřeného na evropskou sociální a hospodářskou politiku, vedení lidí a týmů.
Ve svém volném čase rád běhá na lesních cestách, čte a sleduje inspirativní přednášky TEDx talks. A nebo jen tak je.

Mirek nám poskytnul vhled do své každodenní práce:
"Vy jako záchranář jste oblečeni v pláštěnce nebo potrhaném empíru a v respirátoru KN95, který děsně smrdí a zůstává po něm na kůži hořká pachuť. Zdravotní nezávadností respirátorů se asi nikdo nezabývá, je krize. Kromě toho je na jejich balení všechno jen čínsky a pravděpodobně jde o dar česko-čínského přátelství, který jsme jim původně do Číny jako dar poslali my, abychom ho mohli posléze koupit zpět i s projevy díků na věčné časy. Ale zpět do reality a do nemocnice. Nyní jste v červené nebezpečné zóně koronaviru, kde zdravotníkům vidíte pouze oči za lesknoucím se štítem i s brýlemi. Mají k platu navíc příplatek 1000 Kč na hodinu za riziko, kterému jsou vystaveni. Vy jako záchranář máte navíc k platu kulový, protože jste hrdina. Když večer přijdete domů, přemýšlíte, co neviditelného asi tak máte s sebou. Tři oříšky pro popelku to nejsou, a tak děti, co na Vás naskáčou, dostanou taky kulový. Nebo možná za 14 dní teplotu a kašel."

Moc děkujeme Mirkovi za jeho obrovské nasazení, kterého si moc vážíme a přejeme mu zejména hodně zdraví a sil!

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz