Resortní tým informatika: duben 2020 (zpět)

Ahoj informaticky zaměřené pirátky a piráti,

Posíláme vám nový newsletter, tentokrát kratší než obvykle, za to v rekordním čase.

Obsah

  • Program 2021
  • Informatické setkání na jitsi
  • Chytrá karanténa
  • Svobodné epidemiologická predikce

 

Program 2021

Do 15. dubna běží sběr nápadů pro program pro sněmovní volby 2021, jak bylo avizováno v sobotním celostátním newsletteru. Ani náš rezortní tým nespí a shromažďujeme nápady. Pokud vás napadá, co by tam nemělo chybět, pošlete to vedoucímu rezortního týmu Ondřejovi.
Podrobněji celý proces popisuje na fóru Jakub Michálek.
Nebo s námi pojďte své nápady probrat ve středu na jitsi (více v dalším příspěvku).

 

Informatické setkání na jitsi

Chcete se více zapojit do tvorby programu či další činnosti našeho rezortního týmu? Máte nápad, problém nebo naopak chytré řešení z oblasti IT, e-governmentu či digitalizace, které byste chtěli sdílet s ostatními? Přijďte se s námi potkat a probrat to tuto středu 8.4. od 19:00 na https://jitsi.pirati.cz/IT. Pro připojení používejte Chromium, Chrome nebo mobilní aplikaci Jitsi Meet.

 

Chytrá karanténa

Chytrá karanténa je skloňována ve všech médiích a denně o ní slyšíme od náměstka ministra zdravotnictví a bývalého předsedy ústředního krizového štábu Romana Prymuly. O čem chytrá karanténa je shrnul Ondřej Profant článku na svém blogu.

 

Svobodná epidemiologická predikce

Slovenský Inštitút zdravotnej politiky (obdoba českého ÚZISu) vydal epidemiologickou predikci včetně zdrojového kódu v Pythonu. Každý si ji tak může stáhnout, zkoumat a upravovat její parametry. I český ÚZIS zveřejňuje řadu kvalitně zpracovaných informací, grafů a otevřených dat vztahujících se k aktuální epidemii. Epidemiologický model však zatím chybí. Kontaktovali jsme ÚZIS s prosbou o zveřejnění českého modelu včetně jeho zdrojových kódů.

 

Napadají vás další důležitá témata, kterým bychom se měli věnovat? Ozvěte se nám.
Důležité pirátské výsledky z oblasti informatiky najdete průběžně aktualizované na stránce www.pirati.cz/vysledky. Aktuální novinky, komentáře a reporty z oblasti informatiky můžete sledovat na blogu poslance Ondřeje Profanta. Zápisy z rezortního týmu jsou zveřejňovány na Pirátském fóru.
V případě zájmu o spolupráci, konzultaci, žádost o radu v oblasti IT či členství v rezortním týmu neváhejte napsat Ondrovi nebo Báře.

Za rezortní tým informatiky
Ondřej Profant, poslanec PSP ČR, vedoucí rezortního týmu
Bára Soukupová, egovernment specialistka klubu Pirátů

Vizí Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost.