Resortní tým Vnitro a bezpečnost: Dezinformace o COVID-19 a Sněmovní volby 2021 (zpět)

Vážení členové, příznivci, dobrovolníci a odběratelé,

dovolte nám, abychom Vás v této obtížné době seznámili se dvěma skutečnostmi. Zaprvé - po internetu se šíří nová vlna dezinformací ke koronaviru COVID-19. Zadruhé - Piráti se již nyní připravují na sněmovní volby v roce 2021. Budeme rádi, pokud obětujete pár chvil svého času k přečtení tohoto newsletteru

Obsah

  • Dezinformace o COVID-19
  • Sněmovní program 2021

 

Dezinformace o COVID-19

V souvislosti s šířením koronaviru COVID-19 se mj. i po českých sociálních sítích včetně e-mailových řetězců začaly šířit nepravdivé informace, které podněcují k nežádoucímu chování. Dovolujeme si Vás tedy vyzvat k zachování klidu a nešíření těchto sdělení. V tomto ohledu si dovolujeme upozornit, že dle § 357 Trestního zákoníku lze produkci takovýchto zpráv pokládat za šíření poplašné zprávy. Jediným relevantním zdrojem informací jsou oficiální prohlášení vlády, potažmo Ministerstva vnitra, Ministerstva zdravotnictví či Krizového štábu. Žádná "šokující a utajovaná" sdělení z internetu bez doloženého a konkretizovaného zdroje NELZE POVAŽOVAT ZA RELEVANTNÍ INFORMACI. Za obzvláště rizikové dezinformace považujeme výzvy k bojkotu nošení roušek, konspirace o zavádění dalších drakonických opatření vlády, návody na domácí léčbu pomocí chemikálií, necertifikované postupy pro ověření nakažení koronavirem COVID-19 a apely na opouštění domácí karantény "dokud to ještě jde." Prosíme, abyste v případě pochybností o faktičnosti sdělení na facebooku tyto příspěvky nahlašovali coby nepravdivé informace.

Smyslem dezinformací je mj. mapování uživatelů, kteří jsou náchylní k jejich šíření. Prosíme o to, abyste dezinformátorům neulehčovali práci.

Chcete-li se dovědět něco o Piráty navrhovaných řešeních ke koronaviru, navštivte náš specializovaný web.
Oficiální informace a statistiky naleznete na webu Ministerstva zdravotnictví.

 

Sněmovní program 2021

Piráti se profilují jako strana, která svou politiku plánuje s časovým předstihem, s odbornými kapacitami a na základě širokého konsensu. Proto nám dovolte, abychom Vám dali na vědomí, že započal sběr podnětů k volebnímu programu pro sněmovní volby v roce 2021 v oblasti Vnitro a bezpečnost. Co to znamená? Do 15. dubna 2020 máte jedinečnou možnost doručit nám svůj návrh, co by měli Piráti v této oblasti pro další volební období prosazovat. Detaily naleznete rovněž na pirátském fóru. Své podněty prosím zasílejte na adresu daniel.galuszka@pirati.cz, jako předmět použijte "Sněmovna 21. - Vnitro" a dále postupujte dle informací z pirátského fóra.

 

Děkujeme, že jste dočetli až sem.

Přejeme Vám pevné zdraví a dostatek trpělivosti během krizového stavu.

Za resortní tým Vnitro a bezpečnost,

Lukáš Kolářík a Daniel Galuszka
Poslanecký klub České pirátské strany