Interní newsletter: Pirátský newsletter 9/2020 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Tento a další newslettery najdete také online v Nalodění. Něco vám uteklo nebo jste zvědaví? Všechno je to tam. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální kromě toho, že na MPSV probíhají razie?

Mimořádný přezkum

Probíhá hlasování o mimořádném přezkumu rozhodnutí KF Praha ve věci Kodexu zastupitele. Potrvá minimálně do půlnoci z 2. 3. na 3. 3.

Výroční zpráva předsedy

Probíhá též hlasování o Výroční zprávě předsedy.
Hlasování potrvá do 2. 3. 2020 nejméně do 22.00. Lze hlasovat pro libovolný počet návrhů. Do 2. kola postoupí ty možnosti, které obdrží hlasy od nadpoloviční většiny hlasujících. Bude-li taková jen jedna, bude vybrána již v 1. kole. Nepostoupí-li žádná, bude jednání ukončeno bez přijetí usnesení.

Participativní rozpočet 2020

Bylo zahájeno PaRo pro rok 2020! Není to skvělé? Je to skvělé!

Republikový výbor zahajuje 1. kolo participativního rozpočtování v roce 2020 s těmito parametry:
a) Termín pro podání přihlášek do 30.4.2020,
b) Rozpočtový strop: 300 000,- Kč,
c) Počet hlasů na člena: 3 (tři),
d) Výše prostředků na hlas: 250,- Kč (Výše prostředků na jednoho člena je tedy 750,- Kč, na tři 2 250,- Kč.),
e) Nejpozdější přípustný termín ukončení projektu: 1. 12. 2020
f) Minimální výše prostředků na projekt je 10 000,-
g) Při posuzování přijatelnosti projektů bude rozhodovat, zda mají nadregionální význam a zda je lze charakterizovat jako veřejně prospěšné
h) součástí přihlášky musí být způsob prezentace výsledků dovnitř i vně strany, který bude následně kontrolován

Výsledky hospodaření

Zajímají vás výsledky hospodaření za minulý rok? Podívejte se!

Nové NDA

Máme novou NDA, kterou by měly podepsat všichni, kteří nakládají s osobními údaji. O správném postupu ohledně podepisování se poraďte s vaším koordinátorem.

NDA

Vzdělávací okénko

A je tu další vzdělávací materiál ze série personálního odboru "Buď informovaný Pirát". Minulý týden jsme se zaměřili na rozhodčí komisi (RK).

Dnes jsme se rozhodli pro návrat ke kořenům a přinést vám "návod na návod".
Struktura návodu je totiž velmi důležitá.

Tímto děkujeme Vojtovi Pikalovi, který sepsal krásný návod o tom, jak psát návody.

Chcete se podílet na tvorbě a revizích návodů? Zapojte se!

Jaké další návody byste uvítali? V čem tápete a co vám není jasné?
Napsat nám můžete na jana.kolarikova@pirati.cz nebo marcela.sroubkova@pirati.cz

Personální odbor ví, že vzdělaný a informovaný Pirát je dobrý Pirát. Nějaké návody už máme, postupně je revidujeme a píšeme nové.
Chcete je vidět?

Jarní úklid v Piroplácení

Po ránu už zpívají ptáci, jaro se blíží a u Pirátů se uklízí. V praxi to znamená, že v Piroplácení došlo, díky Martinovi Rejmanovi, k vytvoření archivu uzavřených záměrů. Finanční tým tak usilovně pracuje na přesunu všech neaktuálních záměrů do archivu. V přehledu záměrů pak uvidíte jen ty, které jsou stále aktuální. Společně s uzamčením rozpočtů z předchozích let to znamená, že v žádosti se už nabízejí jen letošní rozpočtové položky a záměry, takže výběr je přehlednější a rychlejší.

Martin nám přidal ještě funkci, která doplňuje automaticky číslo senátního obvodu do specifického symbolu v žádosti o proplacení. Vyberete-li rozpočtovou položku Kampaň senátní volby OBVOD XY a uložíte-li žádost, doplní se do specifického symbolu číslo obvodu, které poslouží k rozlišení výdajů podle obvodů na volebním účtu.

Think twice

Zahraniční odbor pořádá 24.-26. 4. v Praze ve spolupráci s PPI a Greens/ EFA konferenci Think Twice. Tentokrát s podtitulem Ante Portas, tématem jsou tak technologie blízké budoucnosti. Rádi uvítáme jak posluchače, tak "mluviče"!

European youth Event ve Štrasburku

Byla nám z EP nabídnuta možnost vyslat skupinu na European Youth Event, událost ve Štrasburku, která se koná 29.-30. května. (Odjíždí se ve čtvrtek odpoledne autobusem.) Náklady jsou z velké části hrazené EP. Otevíráme tak možnost přihásit se všem aktivním dobrovolníkům. Aktuálně je volných deset míst. Zajámci a zájemkyně se nahlaste Tomášovi Guth Jarkovskému.

PirateCon - komunitní zahrady

Zvažujete založení komunitní zahrady? Láká vás pěstovat zeleninu, ovoce a vztahy se sousedy? Chcete vytvořit místo, kde budete rádi trávit čas? Doposud však nevíte, co je třeba při jejich zakládání?

To vše a nejen to, se dozvíte na PirateConu o komunitních zahradách, který se příznačně koná první jarní den. V sobotu 21. března, od 10:00 se můžete zastavit v pražském pirátském centru (PiCe), Na Moráni 360/3, Praha 2. O tématu budou hovořit nejen odborníci, ale i politici a samotní uživatelé komunitních zahrad. PirateCon Vám tak nabídne pohled na komunitní zahrady z širší perspektivy. Přijďte se inspirovat a popovídat si o zkušenostech s těmi, kteří komunitními zahradami prostě žijí. Moc se těšíme, jaké plány na jejich budování do Vás zasadíme!

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Monika Lukášová Spilková.
Monča je první místopředsedkyní místního sdružení v Brně a předsedkyně kontrolního výboru Brno-střed.
Společně s kolegy z výboru odhalila mnoho nedostatků u veřejných zakázek a pracuje na tom, aby zadávání veřejných zakázek bylo transparentnější.
Aktivně se zapojuje také vnitrostranicky - např. do práce krajského mediálního odboru jako fotopodpora.
Nedávno také třeba uspořádala sbírku oblečení.

Monča se ve volném čase věnuje sportu, kultuře a politickým diskuzím. Provozuje v Brně vinárnu a vínu rozumí, ona sama má ráda suché Ryzlinky. Má ráda jízdu na skútru a Davida Bowieho.

Monče moc děkujeme za všechno, co pro Piráty dělá.
Mončo, jsi borec!

Za Personální odbor Pirátů