Interní newsletter: Pirátský newsletter 7/2020 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění. Další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální kromě toho, že je suchej únor? Nečteš, nevíš!

Hlasování: Přezkum schválení kandidátky

Do pondělí 17. 2. (do 22:00) probíhá hlasování CF 4/2020, jehož předmětem je "Přezkum schválení kandidátky do senátních voleb obvod č. 32".

 

Participativní rozpočtování

Republikové předsednictvo konstatuje, že do konce února provede kontrolu formálních náležitostí, výsledků řešení projektů PaRo 2019 a výsledné doplnění seznamu dlužníků. Řešitelé tudíž mají ještě dva týdny na to, aby vše uvedli do řádného stavu. Prosíme tedy všechny řešitele o kontrolu a případné dořešení.

 

Vzdělávací okénko

Máme tu již třetí materiál ze série personálního odboru "Buď informovaný Pirát". Téma tohoto týdne je lehce pikantní - kontrolní komise. Kontrolní komise je v některých krajích velmi často skloňované spojení. Nicméně opravdu víte, jaké jsou její pravomoci? Co je tedy kontrolní komise (KK) a k čemu slouží?

Jaké další návody byste uvítali? V čem tápete a co vám není jasné?
Napsat nám můžete na jana.kolarikova@pirati.cz nebo marcela.sroubkova@pirati.cz

 

Municipal conference

V sobotu 22. 2. se můžete v Praze potkat s německými i českými znalci moderních problémů v komunální politice a nabrat zkušenosti a inspiraci. Stále máme i pár volných workshopů a zajímavé hosty i mimo pirátskou bublinu!

 

Připravujeme volební program

Chtěli byste se zapojit do přípravy volebního programu? Víte, jakým směrem bychom se měli ubírat a proč? Pak je tu právě pro vás nabídka zapojení se do přípravy volebního programu pro příští sněmovní volby.

 

Slavíme 11

Piráti slaví 11 let od svého vzniku. Celá akce se zatím připravuje, nicméně se blížíme do finále a víme už, kdy budeme slavit. Sejdeme se v sobotu 18. dubna. Kdy a kde se brzy dozvíte. Slavíte s námi?

 

Piroplácení se vyvinulo

Jsou momenty, kdy každé "byro" srdce zaplesá. Díky Jarmilovi Halamíčkovi a Honzovi Hamalovi Dvořákovi máme v Piroplácení novou funkcionalitu, a to kopii žádosti. Dny zdlouhavého opětovného vypisování jsou u konce. Svoboda!

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

Jasně, rýmuje se to. Ale co taková borka na konec? Protože tento týden je naší borkou na konec Bára Soukupová. Za svoje působení u Pirátů Bára odvedla mnoho práce a zrealizovala mnoho inovativních nápadů. Bára je geografka a geoinformatička a právě díky ní máme mnoho a mnoho různých funkčních map.

Bára je také analytička a specialistka na egovernment v analytickém týmu v Poslanecké sněmovně. Bára je ale víc, než nástrojem v soukolí tvrdých dat. Báru zajímají lidská práva. Právě tento víkend se v pražském Pirátském centru (PiCe) konal LGBTI PirateCon, který vznikl díky nasazení Báry. Jak říká Bára: "Práva LGBTI osob jsou lidská práva." A za ty bychom měli bojovat. Takže díky, Báro. Je v tom kus odvahy.

A co dělá Bára, když "nepirátí"? Bára zdolává kopce. To znamená, že se snaží vylézt na co největší počet kopců. Zde se nabízí otázka, co se stane, když člověk vyleze na takový kopec... samozřejmě by bylo možné jej zase sejít. Nicméně Bára "jde" dál. Přesněji letí dál. Bára má za sebou totiž kurz paraglidingu. Rozběhne se, odrazí se, skočí a letí z kopce dolů. Přidáme-li Bářinu zálibu ve skautingu, dalo by se říci, že je Bára dobrodrodružná.

Jo, a taky má krásný kudrnatý vlasy.

Pokud máte tip na svého borce na konec, napište nám jej do vlákna na fóru.

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz