Interní newsletter: Pirátský newsletter 6/2020 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální kromě toho, že je suchej únor? Nečteš, nevíš!

Proběhla dovolba do republikového výboru!

Tímto gratulujeme všem nově zvoleným. Ve volebním výboru tedy nově zasednou Václav Židek, Petra Smutná, Michal Gill, Jan Bednařík, ivo Vlasatý, Dana Balcarová a Michaela Kleslová.

 

Participativní rozpočtování

Republikové předsednictvo konstatuje že do konce února provede kontrolu formálních náležitostí a výsledků řešení projektů PaRo 2019 a výsledné doplnění seznamu dlužníků. Řešitelé tudíž mají ještě tři týdny na to, aby vše uvedli do řádného stavu. Prosíme tedy všechny řešitele o kontrolu a případné dořešení.

 

Zajímá vás zdravé stravování ve školách?

Stavíme tým s tímto zaměřením!

 

Vzdělávací okénko

Protože nových členů neustále přibývá, rozhodl se personální odbor, že do každého newsletteru zařadí nějaký návod/vzdělávací materiál.
Dnes tu tedy máme druhý z nich. Tentokrát jsme zvolili návod pro předsednictva.
(Pokud máte nějakou poznámku k návodu, lze komentovat :) )

Jaké další návody byste uvítali? V čem tápete a co vám není jasné?
Napsat nám můžete na jana.kolarikova@pirati.cz nebo marcela.sroubkova@pirati.cz

Tímto také děkujeme Karlovi Nejedlíkovi za jeho věcné připomínky k prvnímu návodu, kterých si velmi vážíme. Buď jako Karel, vylepšuj věci!

 

(Sebe)vzdělávání

Patnáctého února se v Brně potkají Češi a Slováci, aby pohovořili o volbách, práci v týmech a správě sociálních sítí.
Bude se jednat o sérii workshopů, které povedou koordinátoři a dobrovolníci. Akce probíhá pod záštitou zahraničního a personálního odboru.
Přidáte se?

 

Municipal conference

Hned o týden později (22. 2.) se můžete v Praze potkat s německými i českými znalci moderních problémů v komunální politice a nabrat zkušenosti a inspiraci. Stále máme i pár volných workshopů a zajímavé hosty i mimo pirátskou bublinu!

 

Pirate security conference

15. 2. také proběhne v Mnichově Pirátská bezpečnostní konference. Tentokrát podporovaná a zaštítěná PPEU (kde máme předsedu českého Piráta Mikuláše Peksu).

 

Jak držet kurz

Roční kurz pro kormidelníky je stále otevřen!
Zajímají tě další informace?

 

Pirátská putovní univerzita představuje své stálé distanční kurzy a zve na akce:

- Kurz pro nováčky "Příprava na dlouhou plavbu" (3 hod)

- Minikurz "Chci komunikovat s respektem a věcně" (základní zásady a 30 cvičení z politické a vnitrostranické praxe, připravujeme rozšíření o další sadu cvičení)

- Minikurz "Chci dávat dobrou a formativní zpětnou vazbu" (20 cvičení z politické a vnitrostranické praxe, připravujeme rozšíření o další sadu cvičení)


10. 2. (jitsi.pirati.cz/PPU, 18 h) Excelový dýchánek - tipy a triky pro připomenutí (nutná registrace na milus.kotisova@pirati.cz)

11. 2. (Praha, 18 h) Kurz pro kormidelníky "Jak držet kurz": Nenásilná komunikace

17. 2. (jitsi.pirati.cz/PPU, 18 h) ABC pro nováčky "Kde, co a jak hledat v technických pirátských systémech" (forum, redmine, mrak, zulip, jitsi) - praktické příklady a ukázky, zodpovězení dotazů (nutná registrace, viz výše)

25. 2. (Praha, 18 h) Kurz pro kormidelníky "Jak držet kurz": Marketing

 

Think Twice

Ožila konference Think Twice, která proběhne 24.-26. 4. v Praze. Tentokrát s podtitulem “Ante Portas”, zaměřená na technologie nejbližší budoucnosti a jejich hrozby a přísliby. A zajímají nás i ty nejlokálnější nápady - chcete pohovořit o tom, jak vaše obec nasazuje smart prvky a jaký máte plán na dalších pět let? Super!
Svoje příspěvky můžete registrovat zde na odkazu níže (stránky ještě procházejí posledními úpravami, ale Call for papers platí).

 

Přispějte svými náměty k tvorbě formativního sebehodnocení "Jak se stanu dobrým politikem (političkou)"

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává nově zvolený vedoucí administrativního odboru, Petr Vileta.

Od útlého dětství jej přitahovala technika. Všechny své hračky rozebíral, a na rozdíl od jiných dětí pak i skládal do původního funkčního stavu. Později se jeho vztah k technice zaměřil konkrétněji na elektrotechniku. Po absolvování devítileté základní školy pak bylo samozřejmé, že vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni.

Postupem času získával stále větší touhu programovat. Zaujal ho i předchůdce internetu, diskuzní síť Fidonet, kde kvůli svým občas „hloupým“ dotazům dostal přezdívku „fidokomik“, kterou si sebeironicky ponechal. Po zavedení Internetu do České republiky a jeho dosažitelnosti pro obyčejné smrtelníky, se začal zajímat i o tento nový fenomén a začal se mu důkladněji věnovat.

V červenci roku 2009 vstoupil do čerstvě založené České pirátské strany, protože mu její cíle připadaly velmi sympatické. Volnost, svoboda, poctivost, to je to, co je i jeho životním krédem.

Momentálně je Petr neuvolněným zastupitelem města Plzně, neuvolněným členem finančního výboru města Plzně, neuvolněným zastupitelem městského obvodu Plzeň 2-Slovany a neuvolněným místopředsedou finančního výboru městského obvodu Plzeň 2-Slovany. Pokládá se za kumulátora směšně placených funcí. :D

Přejeme Petrovi při vedení administrativního odboru hodně štěstí, zdraví, sil a pohody.
Díky, Petře, jsi borec!

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz