Interní newsletter: Pirátský newsletter 4/2020 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální kromě toho, že se blíží Hromnice? Nečteš, nevíš!

Volba vedoucí/ho administrativního odboru

Vzhledem k tomu, že Martin Kučera byl zvolen místopředsedou strany a tuto funkci není možné vykonávat souběžně s funkcí vedoucího administrativního odboru, běží nyní jednání k volbě nové/ho vedoucí/ho.
Lhůta pro navrhování kandidátů je do 27. 1., navrhovat může republikové předsednictvo, republikový výbor nebo skupina členů.

 

Dovolba republikového výboru

Republikový výbor představuje v pirátské straně moc zákonodárnou a také vykonává dohled nad některými záležitostmi. Jedná se o takový Pirátský parlament složený smíšeně ze zástupců regionů i z členů volených společně na celostátní úrovni. Zabývá se úpravou předpisů, schvalováním společných programových dokumentů, schvaluje rozpočty, hospodářské výsledky a strategická finanční rozhodnutí. Může ukládat úkoly republikovému předsednictvu, nebo v závažných a odůvodněných případech zasáhnout do kandidátských listin.

A nyní probíhá jednání k jeho dovolbě, protože počet členů republikového výboru volených celostátním fórem poklesl pod minimální hranici 10 členů tím, že Vojtěch Pikal byl zvolen do republikového předsednictva.
Navrhovat kandidáty může skupina členů. Doba pro navrhování končí 27. 1. Hlasování poté proběhne ve dnech 31. 1. až 3. 2.

 

Piratecon - územní plánování

Plánujeme Piratecon na územní plánování.
Piratecon proběhne v sobotu 14. 3. 2020. Bude se konat v Praze kvůli dostupnosti, ale bude se týkat krajů mimo Prahu (v Praze je ÚP dost specifické a jiné kraje by know how z Prahy nevyužily).
Zjišťujeme zájem, abychom podle toho naplánovali velikost a formát akce. Prosím, vyplňte krátký dotazník, zabere vám to minutu. V případě potřeby se ozvěte mailem Kláře Kocmanové (klara.kocmanova@pirati.cz)

 

Piratecon - LGBTI

Jaká mají v ČR práva stejnopohlavní páry? Jak probíhá proces změny pohlaví? Jak jsme na tom v porovnání s ostatními zeměmi? Co by se mělo změnit a proč?
Konference PirateCon LGBTI je zaměřena na témata jako jsou manželství pro všechny, umělé oplodnění pro single ženy a lesbické páry, úřední změna pohlaví a intersex.
Ke každému tématu zazní osobní zkušenosti, shrnutí dosavadní praxe, právní aspekty, možná rizika, zkušenosti ze zahraničí a diskuze, která by měla přispět k nastavení budoucího postoje Pirátů k danému tématu.
Přijďte se nás ptát, diskutovat a nebo jen poslouchat. Bavíme se o tom, co je, mohlo by být a být by mělo.

 

Piratecon - ekonomická konference

Za resortní tým finance Vás tímto zveme na ekonomickou konferenci v Pardubicích - PiratECON, která proběhne 29. února 2020 - sobota od 9.30 hodin
Kde: dům Techniky Pardubice, nám. Republiky 2686 - Pardubice

Účelem konference je představit
- vizi velké daňové reformy Pirátů
- možnosti jak podpořit hospodářský růst
- indikátory rozvoje společnosti a co rozvoj Česka brzdí

Těšíme na setkání s Tebou!

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává jaromír Beránek.
Za nápad pojmenovat setkání výkonných orgánů a lidí ve straně - SVÝT. Máte lepší nápad na pojmenování setkání výkonných týmů? Pošlete ho na mail sarka.altmanova@pirati.cz.
První setkání SVÝT se koná 15. 3. (místo bude upřesněno, zváni jsou všichni lidé ve vedení obcí a odborů, PKS, RV, KK, RK, PPK, EP týmu).

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz