Interní newsletter: Pirátský newsletter 3/2020 (zpět)

Ahoj!
Je tu třetí newsletter letošního roku! Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Anketa k plánu poslaneckého klubu

Máte možnost ovlivnit priority práce našeho poslaneckého klubu do roku 2021. Anketa poběží do 20. 1. včetně.

Volba vedoucí/ho administrativního odboru

Vzhledem k tomu, že Martin Kučera byl zvolen místopředsedou strany a tuto funkci není možné vykonávat souběžně s funkcí vedoucího administrativního odboru, běží nyní jednání k volbě nové/ho vedoucí/ho.
Lhůta pro navrhování kandidátů je do 27. 1.

Dovolba republikového výboru

Republikový výbor představuje v pirátské straně moc zákonodárnou a také vykonává dohled nad některými záležitostmi. Jedná se o takový Pirátský parlament složený smíšeně ze zástupců regionů i z členů volených společně na celostátní úrovni. Zabývá se úpravou předpisů, schvalováním společných programových dokumentů, schvaluje rozpočty, hospodářské výsledky a strategická finanční rozhodnutí. Může ukládat úkoly republikovému předsednictvu, nebo v závažných a odůvodněných případech zasáhnout do kandidátských listin.

A minulý týden bylo zahájeno jednání k jeho dovolbě, protože počet členů republikového výboru volených celostátním fórem poklesl pod minimální hranici 10 členů tím, že Vojtěch Pikal byl zvolen do republikového předsednictva.
Navrhovat kandidáty může skupina členů. Doba pro navrhování potrvá 14 dní do 27. 1. Hlasování by poté proběhlo ve dnech 31. 1. až 3. 2.

Máme novou kontrolní komisi!

Celostátní fórum zvolilo novou kontrolní komisi.
V té zasedne Ivan Hrůza, Adam Jaroš, Jan Novák, Rostislav Řeha, Michaela Skokanová a Pavel Tauer.
Všem zvoleným gratulujeme a přejeme co nejméně práce s námi všemi.

Česko InsPirativní

Pirátky a Piráti! Určitě máte skvělé rozhovory nebo texty o své nejlepší práci, někdy v šuplíku, nebo na webech! Do 30. 1. je možné přidávat návrhy obsahu do pirátské knížky o tom, co jsme udělali.
A pokud jen víte o něčí skvělé práci a chybí tam, "nominujte" ho uvedením do dokumentu či do vlákna na fóru! Případně e-mailem na inspirativni@pirati.cz.

Piratecon - územní plánování

Plánujeme Piratecon na územní plánování.
Piratecon proběhne v sobotu 14. 3. 2020. Bude se konat v Praze kvůli dostupnosti, ale bude se týkat krajů mimo Prahu (v Praze je ÚP dost specifické a jiné kraje by know how z Prahy nevyužily).
Zjišťujeme zájem, abychom podle toho naplánovali velikost a formát akce. Prosím, vyplňte krátký dotazník, zabere vám to minutu. V případě potřeby se ozvěte mailem Kláře Kocmanové (klara.kocmanova@pirati.cz)

Hledáme trustees!

V rámci rozšiřování Heliosu na krajské a místní úrovně je potřeba mít v každém kraji aspoň 2-3 lidi, kteří mohou dělat trustees, jednak pro občasnou pomoc při hlasováních CF (když bude trustees dost, přijde na jednoho řada tak nanejvýš dvakrát-třikrát do roka), jednak pro vzájemnou mezikrajovou výpomoc (je lepší mít trusteeho z jiného kraje).
Tabulka s dosavadními trustees je na stránce s návodem k Heliosu.
Chceš se přidat mezi trustees? Kontaktuj svého koordinátora!

Personální odbor chystá pirátský tábor!

Pirátský tábor bude!
Již brzy se vám ozveme s podrobnějšími informacemi.
Čeká vás týden nabitý přednáškami, workshopy na různá témata, hrami a aktivním odpočinkem.
Program pro děti bude zajištěn.
Těšíte se?
Pokud byste chtěli pomoci s organizací, ozvěte se Marcele Šroubkové (marcela.sroubkova@pirati.cz).

A je tu váš oblíbený borec na konec

Tedy opět více borců. Na CF se podílelo velké množství dobrovolníků, kteří si zaslouží ocenit a protože se nám sem minule nevešli, pokračujeme. :)
Děkujeme činovníkům jednání, kteří se starali o všechny jeho aspekty, od předsedání přes hlasování až po zápis. Byli to Šárka Altmanová, Lukáš Blažej, Michal Breškovec, Honza Dvořák, Adéla Hradilová, Nela Chudová, Adam Jaroš, Klára Kocmanová, Zuzana Kudláčková, Michal Macek, František Navrkal, Jan Novák, Vladimír Nowák, Vojtěch Pikal, Rostislav Řeha, Petra Smutná, Petr Springinsfeld, Helena Vondráková, Zdeněk Žák, Arnošt Žídek.

V neposlední řadě bychom rádi poděkovali těm, kteří si pro nás připravili nějaký nedělní workshop. Děkujeme tedy všem přednášejícím, jimiž byli: Šárka Altmanová, Dana Balcarová, Lukáš Blažej, Dominik Břečka, Jozef Čupka, Lukáš Hataš, Radek Holomčík, Zuzka Klusová, Jana Koláříková, Zdeněk Kubala, Jan Lička, Jan Lipavský, Janka Michailidu, Jitka Novotná, Ondřej Petr, Vojtěch Pikal, Olga Richterová, Pavel Šrámek, Pavel Štěpánek, Martin Tomášek, Matouš Vanča, Jindřich Vobořil, David František Wagner, Václav Židek.

Díky, jste borci!

Za Personální odbor Pirátů