Interní newsletter: Pirátský newsletter 2/2020 (zpět)

Ahoj!
Je tu druhý newsletter letošního roku! Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Omlouváme se vám, že ho posíláme až v pondělí, ale vzhledem k tomu, že o víkendu bylo Celostátní fórum v Ostravě a psali jsme vám se spoustou hlasování, vyhodnotili jsme to jako vhodnější.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Máme nové republikové předsednictvo!

Na celostátním fóru v Ostravě si Piráti zvolili nové předsednictvo.
Předsednický post obhájil Ivan Bartoš, 1. místopředsedkyní se stala Olga Richterová, druhým místopředsedou je Vojtěch Pikal, třetím místopředsedou je Radek Holomčík a 4. místopředsedou Martin Kučera.
Všem nově zvoleným gratulujeme a přejeme hodně sil.

 

Volba vedoucí/ho administrativního odboru

Vzhledem k tomu, že Martin Kučera byl zvolen místopředsedou strany a tuto funkci není možné vykonávat souběžně s funkcí vedoucího administrativního odboru, bylo zahájeno jednání k volbě nové/ho vedoucí/ho.
Lhůta pro navrhování kandidátů je do 27. 1.

 

Dovolba republikového výboru

Republikový výbor představuje v pirátské straně moc zákonodárnou a také vykonává dohled nad některými záležitostmi. Jedná se o takový Pirátský parlament složený smíšeně ze zástupců regionů i z členů volených společně na celostátní úrovni. Zabývá se úpravou předpisů, schvalováním společných programových dokumentů, schvaluje rozpočty, hospodářské výsledky a strategická finanční rozhodnutí. Může ukládat úkoly republikovému předsednictvu, nebo v závažných a odůvodněných případech zasáhnout do kandidátských listin.

A právě teď bylo zahájeno jednání k jeho dovolbě, protože počet členů republikového výboru volených celostátním fórem poklesl pod minimální hranici 10 členů tím, že Vojtěch Pikal byl zvolen do republikového předsednictva.
Navrhovat kandidáty může skupina členů. Doba pro navrhování potrvá 14 dní do 27. 1. Hlasování by poté proběhlo ve dnech 31. 1. až 3. 2.

 

Volba kontrolní komise

Do dnešní noci ještě běží volba kontrolní komise. (Hlasování bylo o několik hodin prodlouženo vzhledem k technickému výpadku v pátek večer.)
Už jste hlasovali?

 

Personální odbor chystá pirátský tábor!

Taky jste si jako my přáli vždycky jet na Pirátský tábor? Tak je to tady! A je v podstatě do značné míry na Vás, zda se bude konat...
Máme vybrané místo, které nám drží do zítřejšího rána. Pokud se nám tedy podaří nasbírat alespoň 80 účastníků, celou akci rozjedeme.

Základní info:
Tábor Pohoda - Nuzice - Týn nad Vltavou
Termín: 15.-22. 8. 2020
Cena ubytování předběžně: se stravou 280 Kč na hlavu na den tj. 1960 Kč (strava 5x denně + pitný režim)
Kapacita: do 100 lidí, ideální 85-90 lidí
Typ tábořiště
• pevná budova
• srub / chata
• příp. stan s podsadou
Vybavení
• pitná voda
• teplá voda
• elektřina
• koupání
• vzdálenost obchodu - 3 km Týn nad Vltavou
• vzdálenost vlakové zastávky - 5 km Bechyně
• vzdálenost autobusové zastávky - 2 km Nuzice

Plánujeme program pro děti i dospělé, mix oddechu a vzdělávání zábavnou formou, bude to super!
Pokud vás nabídka zaujala, vyplňte prosím náš dotazník, děkujeme.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

A kdyby byl jen jeden, bylo by to moc jednoduché!
Dnešními borci se stávají:
Libor Adámek, Šárka Altmanová, Lukáš Blažej, Bára Branná, Michal Breškovec, Miloš Bučinský, Pavel Buml, Michaela Davidová, Jakub Dedek, Jiří Demel, Vladimír Dubový, Martina Dušková, Kamila Gáliková, Aneta Heidlová, Martin Herman, Adéla Hradilová, Radek Hrbáč, Vladan Hýl, Alena Klocová, Michal Klus, Zuzka Klusová, Martin Kmec, Klára Kocmanová, Janusz Konieczny, Romana Körösi, Pavel Kořízek, Veronika Kovářová, Roman Kučera, Jan Kunze, Gabriela Macečková, Michal Macek, Rostislav Matuška, Pavel Miklík, Veronika Murzynová, Michal Najvárek, Jan Nezhyba, Pavlína Nováčková, Václav Parchaňský, Alenka Pavlasová, Vojta Pikal, Ondřej Polanský, Rostislav Řeha, Karolína Sadílková, Radek Simkanič, Michal Šoltys, Zuzana Špringlová, Jakub Tichý, Martin Tomášek, Ondřej Václavík, Šárka Václavíková, Martin Valášek, Leonard Varga, Adam Wantulok, David Witosz, Arnošt Žídek, Václav Židek, Hanka Žídková, Jana Židková!
Letošní CF bylo fenomenální! Děkujeme tedy celému organizačnímu týmu za skvěle zvládnutou akci, na kterou budeme dlouho vzpomínat!
Jste všici borci!

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz