Interní newsletter: Pirátský newsletter 50/2019 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální kromě toho, že se blíží Vánoce? Nečteš, nevíš!

Volba kontrolní komise

Bylo zahájeno jednání k volbě do kontrolní komise, jejíž volební období končí 23. 1. a skupina členů požádala o dřívější zahájení jednání.

 

Volba republikového předsednictva

Stále probíhá jednání k volbě republikového předsednictva, jelikož jeho volební období skončí 6. 1. 2020.
Kandidáty lze navrhovat do 20. 12. včetně, těch již navržených se můžete ptát, jak si svoje působení v případě zvolení představují. Rozhodující hlasování proběhne 11. 1. na zasedání CF.

 

Česko InsPirativní

Udělali jste ve své obci nebo kraji nějakou vychytávku? Inovovali jste běžný postup? Hledáte inspiraci? Chceme Česko insPirativní - přidejte se do party a v návaznosti na fórum komunálních zastupitelů se vydejte do hlubin dokumentu, který začínáme společně tvořit.
Výsledkem bude knížka - ucelený soubor best-practice, katalog řešení.

 

Hledáme odpovídače!

Hledáme všechny, kdo se zabývají odpovídáním a komunikací na inboxech v Pirátech a to jak na našich profilech na fcb, tak i na twitteru. Všichni, kdo odpovídají za mediální komunikaci té které stránky, jsou tímto zváni do skupiny odpovídačů na facebookové lodi (skupině) s názvem HMS INTERCEPTOR. Je pro vás všechny dost velká. Postujeme tam vždy co nejdříve stanoviska k událostem ve straně, vznášíme dotazy v případě různých nedorozumění a tlačíme tam pirátské kauzy (plus i mínus), o kterých chceme, aby ostatní pirátstvo vědělo. Tedy to, co pluje v naší mediální flotile.
Pokud se chcete zapojit, kontaktujte Michala Zachara (michal.zachar.pirati.cz). Pro přidání do skupiny se s ním spřátelte na facebooku.

 

Velké hodnocení koordinátorů

Personální odbor spustil velké hodnocení koordinátorů. Každý člen má tedy možnost ohodnotit svého koordinátora, dát mu zpětnou vazbu a pomoci tak ke zlepšení fungování celé sítě!
Odkaz na dotazník najdete ve své e-mailové schránce. :)

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Klára Kocmanová.
Klára je už přes rok koordinátorkou Středočeského kraje. Pochází z Kutné Hory, kde odmaturovala na Církevním Gymnáziu. Momentálně je v Kutné Hoře místopředsedkyní místního sdružení Pirátů, v komunální politice pak členkou komise pro sociální záležitosti a komise pro životní prostředí. Dříve pracovala na Krajském úřadě Středočeského kraje jako referentka pro zdravotnickou dokumentaci, poté jako provozní v kavárně v centru Prahy.
Klára ráda čte knihy, vaří, fotografuje, hraje na baskytaru a jezdí na koni. Také má velké srdce a pomůže každému, kdo ji o to požádá.
Protože se blíží čas Vánoc a Klára si všimla, že na světě je velká spousta lidí, kteří by Vánoce trávili sami, rozhodla se v pražském Pirátském centru uspořádat Vánoce pro všechny! Pirátské centrum tak bude na Štědrý den otevřeno všem, kteří nemají s kým sdílet Vánoce.
Pokud byste chtěli jakkoli pomoci, můžete dodat třeba zabalený dárek nebo trochu cukroví.

Klárce za tento počin moc děkujeme a vážíme si její empatie a dobrého srdce.
Klárko, jsi borec!

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz