Interní newsletter: Pirátský newsletter 49/2019 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Hlasování: doplňující volba republikového výboru

Probíhá doplňující volba do republikového výboru, jelikož po skončení volby nebylo dosaženo ani minimálního předepsaného počtu členů.
Hlasování potrvá do 9. 12. 2019 23:00.

 

Volba republikového předsednictva

Stále probíhá jednání k volbě republikového předsednictva, jelikož jeho volební období skončí 6. 1. 2020.
Kandidáty lze navrhovat do 20. 12. včetně, těch již navržených se můžete ptát, jak si svoje působení v případě zvolení představují. Rozhodující hlasování proběhne 11. 1. na zasedání CF.

 

Členské podněty

Podporu pro rozeslání získaly následující členské podněty:
Viditelnost hlasování v Heliosu
Dřívější zahájení volby kontrolní komise

 

Konference ZO

Vážení a milí zájemci o liberální komunální politiku!
Zahraniční odbor připravuje únorovou konferenci, na které se společně s Piráty z Německa zkusíme navzájem trochu víc dovzdělat v zásadních tématech moderních měst. Prosím, rozešlete dál, rozšiřte si v MS a hlavně - zamyslete se nad tím, jestli si nechcete některé programové body vzít na starost:)
(A děkujeme TO a Jitce Novotné za jednoduchý a účelný web!)

V případě jakýchkoliv dotazů se obraťte na zahranicniodbor@pirati.cz nebo na david.wagner@pirati.cz

 

Pirátská exekutiva má nový formát setkávání!

Republikové předsednictvo pro rok 2020 schválilo termíny pro schůzky širší Pirátské exekutivy v novém složení takto:

neděle 15. 3. 2020
pátek 12. 6. 2020
neděle 20. 9. 2020
pátek 27. 11. 2020

Exekutiva se bude setkávat v novém formátu za účasti zástupců RP, RV, PKS, KK, RK, PPK, vedoucích odborů, vedoucích EP týmu a dalších klíčových osob. Více info včetně odůvodnění vybraných termínů v zápisu z RP 44/2019 viz bod 7. Místo konání a další detaily budou výše zmíněným vždy včas upřesněny asistentkou RP.

 

Velké hodnocení koordinátorů

Personální odbor spustil velké hodnocení koordinátorů. Každý člen má tedy možnost ohodnotit svého koordinátora, dát mu zpětnou vazbu a pomoci tak ke zlepšení fungování celé sítě!
Odkaz na dotazník najdete ve své e-mailové schránce. :)

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Júsuf Traore, který je, jak už jeho jméno napovídá, původem z Brna.
Studoval sociální práci, pedagogiku volného času a také speciální pedagogiku, pracoval v adiktologických službách a jako metodik primární prevence.
Založil s kolegy občanské sdružení, které nabízí komplexní nabídku preventivních služeb pro rodiny s dětmi, v organizaci působil 5 let kromě role ředitele rovněž jako sociální pracovník a lektor.
Aktuálně působí již pátým rokem jako vedoucí odboru sociálních věcí, zdravotnictví a školství na městském úřadě a lektoruje v oblasti sociálně-právní ochrany dětí a školství u jedné vzdělávací agentury.
Dlouhodobě spolupracuje (nebo je realizuje) na koncepčních materiálech v oblasti sociální a školské na lokální a krajské úrovni (komunitní plánování, SPRSS, MAP, Platforma rodinné politiky, komise prevence kriminality).
Jako dobrovolník se zapojuje do různých dobrovolnických činností - např. potravinová sbírka nebo Dopisy pro Ježíška od dětí z dětských domovů. Má syna Samuela a velmi tolerantní ženu a mezi jeho záliby patří nošení bílého oblečení.
Ačkoli se Júsuf začal angažovat u Pirátů v červenci letošního roku, už má za sebou obrovský kus práce. Stal se garantem jihočeského sociálního KETu a spolupracuje také s resortním týmem. Není to skvělé? Je to skvělé! K dokonalosti snad schází už jen to, aby plnil svůj denní limit kroků, který si stanovil na 6000. :D
Júsufovi tímto děkujeme za to, s jakou vervou se do spolupráce s Piráty pustil, a přejeme mu mnoho energie do práce další!

Díky Júsufe, jsi borec!

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz