Interní newsletter: Pirátský newsletter 48/2019 (zpět)

Ahoj!
Přinášíme vám pravidelnou dávku nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Hlasování: volba vedoucí/ho personálního odboru

Bylo zahájeno druhé kolo hlasování ve volbě vedoucí/ho personálního odboru.
Do druhého kola postoupili 2 kandidáti - Mikuláš Ferjenčík a Jana Koláříková.
Hlasování potrvá do pondělního večera.

 

Doplňující volba do republikového výboru

Protože v řádné volbě bylo zvoleno pouze 7 členů republikového výboru, probíhá nyní doplňující volba.
Standardně by doba pro navrhování kandidátů trvala do 10. 12. včetně, s nutností nových nominací a možností přihlašování nových kandidátů. Byl však podán návrh postupu, který v případě schválení zkrátí dobu pro navrhování o týden do 3. 12., a kandidáti z proběhlé volby nebudou potřebovat nové nominace.

 

Volba republikového předsednictva

Stále probíhá jednání k volbě republikového předsednictva, jelikož jeho volební období skončí 6. 1. 2020.
Kandidáty lze navrhovat do 20. 12. včetně, těch již navržených se můžete ptát, jak si svoje působení v případě zvolení představují. Rozhodující hlasování proběhne 11. 1. na zasedání CF.

 

CF 2020 se blíží!

Registruj se na celostátní fórum Pirátů a odhal tajemství ocelového města!

Drazí Piráti a Pirátky, příznivci a sympatizantky,
srdečně vás zveme na zasedání celostátního fóra České pirátské strany, které se uskuteční v sobotu 11. ledna 2020 od 10.00 hodin. Kde? V Ostravě!!! Nejvyšší orgán strany se sejde už podesáté. Tentokrát to bude v okouzlujících industriálních prostorách Multifunkční auly GONG a ty bys tam rozhodně neměl/a chybět!

Hlavním sobotním programem bude volba republikového předsednictva a představení krajských lídrů. Neděle bude věnována workshopům.
Chybět nebude tradiční páteční preparty a epická afterparty, která se uskuteční přímo v GONGu.
Upozornění! Kvůli omezeným ubytovacím kapacitám jsme pro vás zarezervovali čtyři hotely v blízkém okolí se slevou. Rezervaci ale musíte provést do 30. listopadu 2019, poté budou pokoje uvolněny.
Vzhledem k nedostatku restaurací v okolí pro vás zajišťujeme oběd na místě, prosím, využijte pokud možno této možnosti.
Zasedání bude probíhat zároveň na internetu tak, aby ho mohl sledovat každý. Členové, kteří se nemohou účastnit, mají možnost hlasovat elektronicky.

Hlídání pro děti bude zajištěno.

Za organizátory

Zuzana Klusová
tel.: +420 737 480 813
mail: zuzana.klusova@pirati.cz

 

Zprávy z volebního výboru

19. listopadu 2019 se volební výbor sešel na svém dalším jednání v pirátském centru Praha. Během jednání byly prodiskutovány aktuality vztahující se k blížícím se senátních a krajským voleb. Rozpočet na krajské a senátní volby je schválený, což bere volební výbor na vědomí. Mediální odbor dále nabízí všem budoucím kandidátům (zejména kandidátům do Senátu a krajským lídrům) školení v komunikaci. Druhá část jednání byla spojena s grilováním 6 kandidátů do Senátu (obvody - Česká Lípa, Hradec Králové, Kolín, Brno, Olomouc a Přerov) a také s předáním základních informací z pohledu financování, mediální prezentace. Na závěr předal zkušenosti pirátský senátor L. Wagenknecht ze své loňské úspěšné kampaně.

 

Členský podnět - socha Václava Havla

Podporu pro rozeslání získal členský podnět týkající se sochy Václava Havla v Praze.

 

Fórum komunálních zastupitelů

7. 12. v Praze v Impact hubu (Drtinova 557/10, Praha 5) proběhne Fórum komunálních zastupitelů, na kterém nemůžete chybět. Dozvíte se zde spoustu užitečných informací, které využijete ke své práci zastupitele, jako například detailní proces veřejných zakázek a další postup na komunální úrovni, ale plno dalších zajímavých informací.

Program:
9.00 - 9.15 Úvod, Radek Holomčík, Štěpán Rattay
9.15 - 10.00 Jak zvládat koalici, Petr Třešňák
10.15 - 11.15 Vstup mediálního odboru
11.30 - 12.30 Prostor poslanecké sněmovny (mimo jiné vystoupí i soudní znalkyně Miloslava Pošvářová s tématem Digitální správa obecního majetku a moderní hlídka staveb
12.30 - 13.30 Oběd
13.30 - 14.30 Přednáška Veřejné zakázky, Martin Kameník, Štěpán Rattay
14.45 - 15.45 PaRo, Tomáš Koláčný
16.00 - 17.00 Workshop "Jak prosadit body našeho programu"

Určitě se vyplatí vyslat alespoň jednoho zástupce, tak se neváhejte registrovat!

 

Práce pro Piráty

Bylo vypsáno několik nových výběrových nebo poptávkových řízení.
Možná je to šance právě pro tebe!
(již uzavřená výběrová řízení mají znak zámku)

 

Národní park Šumava - otevřená konference

Připomínáme, že jihočeští Piráti pořádají již 6. 12. otevřenou konferenci k tématu NP Šumava, všichni jste srdečně zváni! Poslechneme si od správy parku, vědců, lesníků i místních starostů, jak by podle nich měli politici postupovat.

Místa v sále si zamluvíte nejlépe na emailu: 2019sumava@gmail.com

 

Pirátská exekutiva má nový formát setkávání!

Republikové předsednictvo pro rok 2020 schválilo termíny pro schůzky širší Pirátské exekutivy v novém složení takto:

neděle 15. 3. 2020
pátek 12. 6. 2020
neděle 20. 9. 2020
pátek 27. 11. 2020

Exekutiva se bude setkávat v novém formátu za účasti zástupců RP, RV, PKS, KK, RK, PPK, vedoucích odborů, vedoucích EP týmu a dalších klíčových osob. Více info včetně odůvodnění vybraných termínů v zápisu z RP 44/2019 viz bod 7. Místo konání a další detaily budou výše zmíněným vždy včas upřesněny asistentkou RP.

 

Konference ZO

Vážení a milí zájemci o liberální komunální politiku!
Zahraniční odbor připravuje únorovou konferenci, na které se společně s Piráty z Německa zkusíme navzájem trochu víc dovzdělat v zásadních tématech moderních měst. Prosím, rozešlete dál, rozšiřte si v MS a hlavně - zamyslete se nad tím, jestli si nechcete některé programové body vzít na starost:)
(A děkujeme TO a Jitce Novotné za jednoduchý a účelný web!)

V případě jakýchkoliv dotazů se obraťte na zahranicniodbor@pirati.cz nebo na david.wagner@pirati.cz

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Michaela Kleslová. Ačkoli je jí teprve 21 let, už má za sebou pestrou pirátskou historii. Ve své době bývala nejmladším krajským koordinátorem, s touto prací začala ve třetím ročníku na gymnáziu. Věnovala se koordinaci v Karlovarském kraji, pak chvíli pracovala jako koordinátorka v Praze. Poslední rok a půl pak pracovala jako asistentka personálního odboru. Za tu dobu pomohla uspořádat velké množství vzdělávacích akcí nebo pomohla zprocesovat obrovské množství smluv.
Míša studuje na české zemědělské univerzitě, má ráda sport (zejména běh na dlouhé tratě) a umí hrát na několik hudebních nástrojů.
Nyní se Míša rozhodla, že se bude více věnovat studiu, a proto končí na pozici asistentky PO (nicméně nekončí s dobrovolnickou prací pro Piráty).

Přejeme Míše mnoho štěstí ve všem, co dělá, a děkujeme jí za všechnu její práci, díky níž se personální odbor zase o něco posunul.
Díky Míšo, jsi borec!

 



Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz