Interní newsletter: Pirátský newsletter 47/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Hlasování - volba republikového výboru

Do zítřejší půlnoci bude probíhat 1. kolo hlasování ve volbě republikového výboru. Kandidátů je 40, zvoleno může být maximálně 30, takže každý hlas může mít na novou podobu RV vliv.

 

Hlasování - volba vedoucí/ho personálního odboru

Probíhá i 1. kolo hlasování ve volbě vedoucí/ho personálního odboru. Tentokrát můžete vybírat hned ze tří kandidátů.

 

Hlasování - program zasedání celostátního fóra

A hlasování do třetice - 2. kolo sestavování programu lednového zasedání celostátního fóra. Postoupilo více navržených bodů, než kolik se do vymezeného času vejde, takže je nutné rozhodnout, které z nich dostanou přednost. Hlasování končí 25. 11. ve 22.00.

 

Volba republikového předsednictva

Stále probíhá jednání k volbě republikového předsednictva, jelikož jeho volební období skončí 6. 1. 2020.
Kandidáty lze navrhovat do 20. 12. včetně, těch již navržených se můžete ptát, jak si svoje působení v případě zvolení představují. Rozhodující hlasování proběhne 11. 1. na zasedání CF.

 

Zprávy ze zahraničního odboru

1) V příštím týdnu budou naši poslanci v Evropském parlamentu hlasovat o důvěře Komisi a zajímá je váš názor. V následujícím vlákně najdete jejich argumentaci a možnost se také vyjádřit.

2) Zahraniční odbor by užil na výpomoc dobrovolníka, co si poradí s githubem a občas by nám pomohl dotáhnout nějaké ty velmi jednoduché weby. Budeš to právě ty? Jestli ano, napiš na zahranicniodbor@pirati.cz.

3) Rádi bychom za ZO upozornili na konferenci k budoucnosti internetu pořádanou pirátskými poslanci Marcelem Kolajou a Patrickem Breyerem. Nabitá inspirací, informacemi a bohužel pouze v angličtině - ale věříme, že může velké části z vás udělat radost.

 

Registruj se na celostátní fórum Pirátů a odhal tajemství ocelového města!

Drazí Piráti a Pirátky, příznivci a sympatizantky,

srdečně vás zveme na zasedání celostátního fóra České pirátské strany, které se uskuteční v sobotu 11. ledna 2020 od 10.00 hodin. Kde? V Ostravě!!! Nejvyšší orgán strany se sejde už podesáté. Tentokrát to bude v okouzlujících industriálních prostorách Multifunkční auly GONG a ty bys tam rozhodně neměl/a chybět!

Hlavním sobotním programem bude volba republikového předsednictva a představení krajských lídrů. Neděle bude věnována workshopům.

Chybět nebude tradiční páteční preparty a epická afterparty, která se uskuteční přímo v GONGu.

Upozornění! Kvůli omezeným ubytovacím kapacitám jsme pro vás zarezervovali čtyři hotely v blízkém okolí se slevou. Rezervaci ale musíte provést do 30. listopadu 2019, poté budou pokoje uvolněny.

Vzhledem k nedostatku restaurací v okolí pro vás zajišťujeme oběd na místě, prosím, využijte pokud možno této možnosti.

Zasedání bude probíhat zároveň na internetu tak, aby ho mohl sledovat každý. Členové, kteří se nemohou účastnit, mají možnost hlasovat elektronicky.

Hlídání pro děti bude zajištěno.

Za organizátory

Zuzana Klusová
tel.: +420 737 480 813
mail: zuzana.klusova@pirati.cz

 

Jak už jsme naznačili, 7. 12. v Praze v Impact hubu (Drtinova 557/10, Praha 5) proběhne Fórum komunálních zastupitelů, na kterém nemůžete chybět. Dozvíte se zde spoustu užitečných informací, které využijete ke své práci zastupitele, jako například detailní proces veřejných zakázek a další postup na komunální úrovni, ale plno dalších zajímavých informací.

Program:
9.00 - 9.15 Úvod, Radek Holomčík, Štěpán Rattay
9.15 - 10.00 Jak zvládat koalici, Petr Třešňák
10.15 - 11.15 Vstup mediálního odboru
11.30 - 12.30 Prostor poslanecké sněmovny (mimo jiné vystoupí i soudní znalkyně Miloslava Pošvářová s tématem Digitální správa obecního majetku a moderní hlídka staveb
12.30 - 13.30 Oběd
13.30 - 14.30 Přednáška Veřejné zakázky, Martin Kameník, Štěpán Rattay
14.45 - 15.45 PaRo, Tomáš Koláčný
16.00 - 17.00 Workshop "Jak prosadit body našeho programu"

Určitě se vyplatí vyslat alespoň jednoho zástupce, tak se neváhejte registrovat!

 

Jan Nezhyba a Dana Balcarová zvou:

V pražském Pirátském centru se 30. 11. - 1. 12. 2019 uskuteční setkání Krajských expertních týmů zabývajících se životním prostředím a resortního týmu pro životní prostředí. 
Cílem setkání je koordinace spolupráce jednotlivých Krajských expertních týmů a resortního týmu pro životní prostředí, sdílení zkušeností a specifik regionů a stanovení priorit na rok 2020 a 2021.
 
Sobotní pracovní program začne v 18:00 v PiCe a je plánovaný do 20:00. V neděli budeme pokračovat od 10:00 do 16:00 tamtéž.

Kontaktní osoba: 
Nikola Havlová
havlova.nikola@gmail.com
mobil: 737 883 051

 

PirAgroCon

Resortní tým zemědělství bude v sobotu 30. 11. v JiPiCi (Jihlavské pirátské centrum) pořádat PirAgroCon (Pirátskou ideovou konferenci k zemědělství). Podrobný program naleznete zde.

V rámci konference se bude jednat o následujících bodech:

1. Podpora KETům
2. 7 pilířů zemědělství
3. Networking

Na konferenci se také setkáte se zaměřením na doplňování a upřesňování programových dokumentů týkajících se zemědělství, a na řešení lokálních problémů.

Výkop programového bodu k diskuzi bude všem účastníkům rozeslán cca 2 týdny před akcí.

Svoji účast potvrďte v odkaze nejpozději do 25. listopadu 2019.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Jaromír Horký z Olomouckého kraje!

Jaromír pochází z Přerova, studuje právo na Právnické fakultě Masarykovy univerzity a teorii interaktivních médií na Filozofické fakultě na téže univerzitě a pracuje jako krajská mediální spojka Pirátů Zlínského kraje.

Je předsedou MS Přerov a úzce spolupracuje s komunálním sdružením Společně pro Přerov a Piráti, pod jehož vlajkou kandidoval v komunálních volbách 2018. Jaromír se sice nestal zastupitelem, ale pomáhá týmu zastupitelů s přípravou materiálů na zastupitelstvo. Zabýval se například zákazem užívání glyfosátu ve městě, zavedením participativního rozpočtu, zřízením biotopu na laguně nebo spuštěním oficiálních sociálních sítí města.

Mimo jiné se také věnuje osvětě politiky mezi studenty prostřednictvím aktivních besed.

Jaromíre, jsi borec!

 



Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz