Interní newsletter: Pirátský newsletter 46/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Volba Republikového předsednictva

Před týdnem začalo jednání k volbě republikového předsednictva, jelikož se blíží konec jeho volebního období (skončí 6. 1. 2020).
Kandidáty lze navrhovat do 20. 12. včetně. Rozhodující hlasování proběhne 11. 1. na zasedání CF.

 

Volba Republikového výboru

Připomínáme, že stále probíhá jednání k volbě republikového výboru (části volené celostátním fórem) z důvodu končícího volebního období (skončí 4. 12.). Navrhovat kandidáty lze už jen do 19. 11.

 

Volba vedoucí(ho) personálního odboru

Rovněž stále probíhá jednání celostátního fóra k volbě vedoucí(ho) personálního odboru, jelikož současné vedoucí PO končí za 2 týdny mandát. Navrhovat kandidáty lze už jen do 19. 11.

 

Pořad zasedání celostátního fóra

Hlasujeme o pořadu lednového zasedání celostátního fóra, jelikož navržených bodů je více, než lze rozvrhnout do stanoveného času.
Hlasování potrvá do 18. 11. 22.00.

 

Podnět na změnu stanov

Podporu pro rozeslání získal členský podnět navrhující změnu stanov, která stanoví u oblastních předsednictev povinnost usnášet se vždy většinou všech členů.

 

Registruj se na celostátní fórum Pirátů a odhal tajemství ocelového města!

Drazí Piráti a Pirátky, příznivci a sympatizantky,

srdečně vás zveme na zasedání celostátního fóra České pirátské strany, které se uskuteční v sobotu 11. ledna 2020 od 10.00 hodin. Kde? V Ostravě!!! Nejvyšší orgán strany se sejde už podesáté. Tentokrát to bude v okouzlujících industriálních prostorách Multifunkční auly GONG a ty bys tam rozhodně neměl/a chybět!

Hlavním sobotním programem bude volba republikového předsednictva a představení krajských lídrů. Neděle bude věnována workshopům.

Chybět nebude tradiční páteční preparty a epická afterparty, která se uskuteční přímo v GONGu.

Upozornění! Kvůli omezeným ubytovacím kapacitám jsme pro vás zarezervovali čtyři hotely v blízkém okolí se slevou. Rezervaci ale musíte provést do 30. listopadu 2019, poté budou pokoje uvolněny.

Vzhledem k nedostatku restaurací v okolí pro vás zajišťujeme oběd na místě, prosím, využijte pokud možno této možnosti.

Zasedání bude probíhat zároveň na internetu tak, aby ho mohl sledovat každý. Členové, kteří se nemohou účastnit, mají možnost hlasovat elektronicky.

Hlídání pro děti bude zajištěno.

Za organizátory

Zuzana Klusová
tel.: +420 737 480 813
mail: zuzana.klusova@pirati.cz

 

Technický odbor vydal vyhlášku!

Technický odbor vydal pravidla pro reset 2FA. Pokud ji máte aktivovanou a přijdete o svůj druhý faktor (typicky telefon), požádejte si na emailové adrese to@pirati.cz o reset. TO vám založí úkol v Redminu, který ale musí potvrdit koordinátoři nebo některý volený funkcionář, abychom věděli, že žádáte opravdu vy. (informace se týká zejména stávájících uživatelů)

 

Výzva pro všechny hýbající se Piráty a organizátory sportovních akcí!

Pokud jste to doteď nevěděli, existuje členská iniciativa Pirátský sportovní klub. Je jedno, jestli kopete do míče, běháte po horách, nebo pořádáte turnaje v pétanque. Tady byste určitě neměli chybět. Jde o místo pro členy a příznivce Pirátů, kteří se věnují libovolným individuálním či týmovým sportům. Sdílejte pozvánky na pirátské sportovní akce či cizí události, kterých se budete jako Piráti účastnit. A nezapomeňte se také prostřednictvím výsledků, reportů a fotogalerií pochlubit svými výkony...

Aby nás bylo co nejvíce, snažíme se na více platformách. Do klubu se můžete přidat na Facebooku, na fóru i na Zulipu v kanálu #Pirátský sportovní klub.

 

Zprávy ze zahraničního odboru

V Praze bude možnost setkat se s tajemníkem slovinské Pirátské strany Jasminem Feratovičem! Pokud byste měli zájem přijít, přihlašte se na údálosti nebo se ozvěte na mail zahranicni.odbor@pirati.cz.

 

Jan Nezhyba a Dana Balcarová zvou:

V pražském Pirátském centru se 30. 11. - 1. 12. 2019 uskuteční setkání Krajských expertních týmů zabývajících se životním prostředím a resortního týmu pro životní prostředí. 
Cílem setkání je koordinace spolupráce jednotlivých Krajských expertních týmů a resortního týmu pro životní prostředí, sdílení zkušeností a specifik regionů a stanovení priorit na rok 2020 a 2021.
 
Sobotní pracovní program začne v 18:00 v PiCe a je plánovaný do 20:00. V neděli budeme pokračovat od 10:00 do 16:00 tamtéž.

Kontaktní osoba: 
Nikola Havlová
havlova.nikola@gmail.com
mobil: 737 883 051

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

Dnešním borcem na konec se stává Pirát Filip Vařecha.

Filip pochází z Pardubic, vystudoval zdejší gymnázium a následně se věnoval studiu softwarového inženýrství na ČVUT v Praze, které završil získáním inženýrského titulu. Během studií se zaměřoval na webové technologie a na metodiky řízení softwarových projektů. Softwarovému inženýrství a vývoji webových aplikací se věnuje nadále.

Je zastupitelem a předsedou kontrolního výboru za Piráty na městském obvodu Pardubice V., zároveň působí v komisi pro strategii a smart city.

Nedávno se podílel na webu o možnosti sociálních dávek občanům, kde byl zodpovědný za kompletní technické řešení včetně návrhu rozhraní. Výsledkem je web socialnisystem.cz, který se moc povedl a v porovnání s nástrojem od MPSV, který vznikl později, si nejde nevšimnout, že se MPSV v některých částech inspirovalo!

Mimo jiné je aktivním členem reggae-dub kapely Ra, věnuje se pěstování chilli paprik, má rád jógu a běhání.

Filipe, zkrátka jsi vostrej jak tvoje sklizený chilli.

Jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz