Interní newsletter: Pirátský newsletter 45/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Volba republikového předsednictva

Bylo zahájeno jednání k volbě republikového předsednictva, jelikož se blíží konec jeho volebního období (skončí 6. 1. 2020) a byl podán návrh skupiny členů na dřívější zahájení jednání.
Kandidáty lze navrhovat do 20. 12. včetně. Rozhodující hlasování proběhne 11. 1. na zasedání CF.

 

Volba republikového výboru

Připomínáme, že stále probíhá jednání k volbě republikového výboru (části volené celostátním fórem) z důvodu končícího volebního období (skončí 4. 12.). Navrhovat kandidáty lze do 19. 11.

 

Volba vedoucí(ho) personálního odboru

Stále probíhá jednání celostátního fóra k volbě vedoucí(ho) personálního odboru, jelikož současné vedoucí PO končí za 3 týdny mandát. Navrhovat kandidáty lze do 19. 11.

 

Fórum komunálních zastupitelů

Jak jsme zmiňovali v minulém newsletteru, v Praze se chystá fórum komunálních zastupitelů. Fórum je plánované na sobotu 7. 12. 2019 od 9-17 v Impact Hub. Registrace sice zatím nebyly spuštěny, ale už víme, na co se můžete těšit v programu!

Program:
1) Úvod + Jak přežít v koalici - Petr Třešňák
2) Vstup mediálního odboru
3) Prostor pro poslaneckou sněmovnu
4) Veřejné zakázky - stávající legislativa a proces v praxi - Martin Kameník a Štěpán Rattay
5) PaRo - Tomáš Koláčný
6) Workshop jak prosadit body našeho programu

 

PirAgroCon

Resortní tým zemědělství bude v sobotu 30. 11. v JiPiCi (Jihlavské pirátské centrum) pořádat PirAgroCon (Pirátskou ideovou konferenci k zemědělství). Podrobný program naleznete zde.

V rámci konference se bude jednat o následujících bodech:

1. Podpora KETům
2. 7 pilířů zemědělství
3. Networking

Na konferenci se také setkáte se zaměřením na doplňování a upřesňování programových dokumentů týkajících se zemědělství, a na řešení lokálních problémů.

Výkop programového bodu k diskuzi bude všem účastníkům rozeslán cca 2 týdny před akcí.

Svoji účast potvrďte v odkaze nejpozději do 25. listopadu 2019.

 

Zprávy ze zahraničního odboru

Ahoj,

v odboru zavádíme koordinační osoby pro různá mezinárodní uskupení (Vojta Pikal vůči PPI) a je čas najít i někoho, kdo se postará detailněji o komunikaci s naším nejčastějším partnerem, Piráty z německojazyčných zemí.

Hledáme dobrovolníka, kterému budeme schopni sem tam proplácet cestovné a možná i konkrétní práci při přípravě akcí, ale z drtivé většiny se jedná o činnost odměněnou pouze potleskem straníků.

Hledání bych rád uzavřel v pondělí 11. 11., pokud bude více kandidátů, budu se svými zástupci vybírat přímo a pokusíme se samozřejmě najít pro všechny užitečné dobrovolničení. Pokud vás někdo napadá, řekněte mu o tom. :)

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává jihomoravský Pirát Ondřej Kotas.

Ondřej rozjel Pirátskou televizi, která tuto sobotu odvisílala první živé vysílání! Není to skvělé? Je to skvělé! (a pokud někdo budete chtít svůj kanál, neváhejte se mu ozvat.)

Je členem od podzimu 2011 a Pirátům aktivně pomáhal například organizováním tradičního Pirátského náborového dne 17. 11. na Moravském náměstí v Brně, organizací konference Pirátské internacionály v roce 2012. Také působil jako předseda Jihomoravského krajského sdružení.

Ondřej vystudoval dvojjazyčný obor na Gymnáziu Matyáše Lercha v Brně, poté se věnoval studiu aplikované informatiky na Masarykově univerzitě.

Pracovní zkušenosti má například jako softwarový tester a automatizační specialista v nadnárodní korporaci zaměřené na vývoj software pro správu a monitoring sítí, ve volném čase jako 3d grafik a tiskař, webdesignér a programátor. Také se zabývá geolokačními hrami, modelařinou, zpěvem, turistikou, hrou stolního fotbálku a šipek.

Ondro, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz