Interní newsletter: Pirátský newsletter 44/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Hlasování o odvolání

V pátek bylo zahájeno hlasování o odvolání místopředsedy Jakuba Michálka. Rozprava proběhla zde. Hlasování potrvá do 4. 11. 22.00.

 

Volba republikového výboru

Bylo zahájeno jednání k volbě republikového výboru (části volené celostátním fórem) z důvodu končícího volebního období (skončí 4. 12.). Navrhovat kandidáty lze do 19. 11.

 

Volba vedoucí(ho) personálního odboru

Bylo zahájeno jednání celostátního fóra k volbě vedoucí(ho) personálního odboru, jelikož současné vedoucí PO končí za 4 týdny mandát. Navrhovat kandidáty lze do 19. 11.

 

Zprávy ze zahraničního odboru

Vedoucí ZO DFW vás zdraví z valné hromady Evropské pirátské strany v Miláně. Volby předsednictva proběhnou až v neděli, tak držte palce našim navoleným kandidátům Mikulášovi Peksovi, Markétě Gregorové a Lukášovi Lvovi Červinkovi. Už teď je ale jisté, že bude hodně prostoru se dále zapojit do činnosti PPEU pro všechny!

Petice proti agresi Turecka
Zároveň také pokračuje možnost sběru podpisů pod petice proti agresi Turecka! Další týden je pro nás přelomový, příští pondělí už posílejte prosím petice zpátky. Všechny instrukce najdete na fóru.

 

Fórum komunálních zastupitelů

V Praze se chystá fórum komunálních zastupitelů. Fórum je plánované na sobotu 7. 12. 2019 od 9-17 v Impact Hub. Program zatím vzniká, nicméně už víme, že se můžete těšit na přednášku o veřejných zakázkách. Pravděpodobně v příštím týdnu budou spuštěny registrace, tak mějte oči na stopkách!

 

Konference k NP Šumava

Jihočeští Piráti pořádají 6. 12. otevřenou konferenci k tématu NP Šumava, všichni jste srdečně zváni! Poslechneme si od správy parku, místních starostů, podnikatelů i vědců, jak by podle nich měli politici postupovat.

Místa v sále si zamluvíte nejlépe na emailu: 2019sumava@gmail.com

Akci na FB naleznete v odkazu.

 

Piratecon Česko bez bariér

Expertní tým Pirátů "Česko bez bariér" a Piráti z Jihomoravského kraje vás zvou na jedinečnou akci Piratecon Česko bez bariér.

V neděli 24. 11. se do brněnského Impact Hubu sjedou odborníci i lidé s reálnou zkušeností života s hendikepem, aby společně hledali cestu, jak udělat Česko bezbariérové. Těšit se můžete na sérii přednášek a panelovou diskusi, finální program bude znám během několika dní.

Akce je vhodná zejména pro zastupitele a zastupitelky, kteří mohou ve svých funkcích ovlivnit odstraňování bariér v obcích a městech, přijít však může kdokoli, koho téma bezbariérovosti zajímá.

Vstup je zdarma, kapacita je 90 míst, registrace probíhá v odkazu.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává pirátský senátor Lukáš Wagenknecht!

Lukáš vyrůstal v Pardubicích, kde také studoval. Po studiích se začal věnovat profesi interního auditora, později také podnikání v oblasti maloobchodního prodeje. Během své auditorské činnosti odhalil například zmanipulování dotací v operačním programu Severozápad nebo napojení firem odpovídajících za stavbu metra A v Praze na některé politiky.

V roce 2015 obdržel Cenu za odvahu od Nadačního fondu proti korupci za své dlouhodobé nekompromisní postoje v roli auditora, když ukázal na nesrovnalosti v Dopravním podniku v Praze nebo na ministerstvu financí, kde krátce pracoval jako první náměstek ministra. Zde upozornil například na nesrovnalosti ve smlouvách uzavřených mezi společností ČEZ a Radmilou Kleslovou z hnutí ANO.

V posledních letech se věnuje prosazování myšlenek vedoucích k větší transparentnosti a fungování České republiky. Jedná se například o konkrétní vymahatelnost odpovědnosti za rozhodování úředníků a politiků, jasně a předem definovaná kritéria pro efektivní nakládání s veřejnými penězi nebo o kontrolu veřejných výdajů.

V současné době také přednáší na Vysoké škole ekonomické v Praze předmět interní audit.

Lukáš ví, že osobní kontakt je nenahraditelná záležitost, a tak mimo senátorské aktivity dobrovolně působí ve volebním výboru, kde v současnosti navštěvuje řadu měst v republice. Čili jak je vidět, Lukáš se určitě nenudí a my jsme rádi, že Pirátům věnuje tolik času!

Lukáši, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz