Interní newsletter: Pirátský newsletter 43/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Odvolání Jakuba Michálka z republikového předsednictva

Na základě členského podnětu bylo zahájeno jednání ve věci odvolání Jakuba Michálka z republikového předsednictva. Rozprava bude probíhat do 31. 10., rozhodující hlasování pak 1.-4. 11.

 

Vzorový kodex zastupitele

Probíhá hlasování k návrhu Všeobecného kodexu veřejného zastupitele. Skončí 30. 10. v 0.45.

 

Podpořené členské podněty

Podporu pro rozeslání získal návrh na odvolání Davida Františka Wagnera z funkce vedoucího zahraničního odboru.
Podporu pro svolání jednání získal návrh na dřívější zahájení jednání k volbě republikového předsednictva. Jednání bude svoláno na začátku listopadu.
Podporu pro zařazení do jednání k sestavení pořadu lednového zasedání celostátního fóra získal návrh na předání Cena 2019.

 

Konference k NP Šumava

Jihočeští Piráti pořádají 6. 12. otevřenou konferenci k tématu NP Šumava, všichni jste srdečně zváni! Poslechneme si od správy parku, místních starostů, podnikatelů i vědců, jak by podle nich měli politici postupovat.

Místa v sále si zamluvíte nejlépe na emailu: 2019sumava@gmail.com

Akci na FB naleznete v odkazu.

 

Oznámení kanceláře

Připomínáme, že je stále v plném proudu ověřování registrovaných příznivců. Ověřování bude probíhat do 30. 11. 2019.

 

Piratecon Česko bez bariér

Expertní tým Pirátů "Česko bez bariér" a Piráti z Jihomoravského kraje vás zvou na jedinečnou akci Piratecon Česko bez bariér.

V neděli 24. 11. se do brněnského Impact Hubu sjedou odborníci i lidé s reálnou zkušeností života s hendikepem, aby společně hledali cestu, jak udělat Česko bezbariérové. Těšit se můžete na sérii přednášek a panelovou diskusi, finální program bude znám během několika dní.

Akce je vhodná zejména pro zastupitele a zastupitelky, kteří mohou ve svých funkcích ovlivnit odstraňování bariér v obcích a městech, přijít však může kdokoli, koho téma bezbariérovosti zajímá.

Vstup je zdarma, kapacita je 90 míst, registrace probíhá v odkazu.

 

Zprávy ze zahraničního odboru

Co se stalo? Turecký diktátor Erdogan zaútočil na autonomní oblasti v Sýrii, spravované převážně Kurdy. Následkem jsou stovky mrtvých a hrozba další migrační krize.
Co s tím? Jako Piráti jsme se ve sněmovně podíleli na jasném usnesení proti této agresi, dotlačili jsme mediálně vládu k omezení vývozu zbraní, v EP pracujeme na podobných stanoviscích.
Co děláme v terénu? Připravili jsme papírovou i online petici za zavedení sankcí proti Erdoganovu režimu, pořádáme demonstrace po celé republice.
Jak se zapojit? Pokud pořadatel demonstraci, napište nám na david.wagner@pirati.cz, pošlete fotky a proslovy - určitě je využijeme. Podepište papírovou nebo online petici, sdílejte články, informujte sebe a své okolí!
Papírovou petici, leták a doprovodné informace k situaci v Sýrii naleznete zde.
Link na online petici naleznete v odkazu.

 

A je tu Váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává nový vedoucí Technického odboru Jan Hamal Dvořák.

Jan se tomuto oboru věnuje již od gymnázia, kde maturoval z informatiky. Navázal praxí jako správce Linuxových systémů a programátor. V současnosti pracuje především v Národní technické knihovně, kde spravuje infrastrukturu a vyvíjí otevřené aplikace. V oblasti IT také podniká.

V komunálních volbách 2018 se stal jedním z našich zastupitelů na Praze 8, kde již několik let žije se svou manželkou.

Mezi jeho záliby patří především četba, samostudium a rozličné hry. Baví ho studovat informatiku, především pak teorii programovacích jazyků a teorii kategorií. Rekreačně programuje a snaží se vést kroužek programování pro děti. Mimo jiné má rád deskovky, scifi seriály a poníky. :)

Honzo, gratulujeme a přejeme Ti plno sil a co nejvíce úspěchů ve Tvé nové funkci!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz