Interní newsletter: Pirátský newsletter 41/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Zasedání Celostátního fóra 2020

V souvislosti s lednovým zasedáním Celostátního fóra probíhá nyní hlasování o Stanovení hlasovacího systému pro volbu místopředsedů, které skončí 15. 10. v 01.00.

Volba vedoucího technického odboru

Jsou přihlášeni dva uchazeči, Jan Hamal Dvořák a Miluš Kotišová. Nyní běží doba na rozmyšlenou, v níž lze stále kandidátům klást otázky. Rozhodující hlasování započne 18. 10.

Medailonky jsou tu!

Všechny informace o kandidátech na vedoucí TO včetně vypracovaných úkolů, které mají ukázat, jak jsou uchazeči technicky a organizačně schopní, najdete zde.

Vzkaz od vedoucího Zahraničního odboru a Slovenských Piratů

Ahoj, minulý týden jsem vás zval na akce slovenských Pirátů - a nyní máte možnost jít na akci dalších slovenských Pirátů! Výstup na Javorinu je příjemná tradice a doporučuji.

Ahojte, Piráti
Pozývame Vás na druhý ročník Pamätného výstupu na Veľkú Javorinu k 101. výročiu založenia spoločného štátu - Československa. Keďže je sviatok v týždni a na konci toho týždňa Dušičky, vystúpime na Javorinu o deň skôr, v nedeľu 27. 10. 2019. Každý zaháji výstup v svojej domovine, aby sme sa nakoniec symbolicky stretli na vrchole Veľkej Javoriny, ktorá je
odjakživa symbolom vzájomnosti našich národov. Zoberte rodiny, dobrú náladu a poháre, napnite plachty a vidíme sa na vrchole Veľkej Javoriny 27. 10. 2019 približne 11:00. Môžeme spolu potom posedieť v Holubyho chate a dať si čaj.
Event nájdete aj na fb.

Vaši Slovenskí Piráti

Potřebujeme váš názor!

Prostřednictvím dotazníku je spuštěna názorová anketa na téma Příčiny zpomalení růstu Pirátů a každá zpětná vazba je vítána! Pokud byste se rádi vyjádřili nebo třeba jen nakoukli na výstupy zpětné vazby z Prahy, neváhejte se prokliknout do dotazníku!

Oznámení kanceláře

Připomínáme, že je stále v plném proudu ověřování registrovaných příznivců. Ověřování bude probíhat do 30. 11. 2019.

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává bývalý předseda Pirátů, poslanec a šéf vyšetřovací komise ke kauze OKD Lukáš Černohorský!

Vystudoval střední průmyslovou školu elektrotechnickou a dále pokračoval v úspěšném studiu na Vysoké škole báňské v oboru měřící a řídicí technika. Pracoval jako projektový manažer, IT analytik či tester.

V současné době působí jako poslanec Poslanecké sněmovny PČR. Lukáš se intenzivně věnoval kauze OKD, kde během 22 měsíců vyšetřování přinesl v závěrečné zprávě velmi konkrétní závěry. Výsledku předcházelo přečtení tisíce stran spisů a výslechy 49 svědků, nicméně vyústěním je série trestních oznámení na celkem 14 osob.

Mimo jiné v roce 2018 Lukáš získal titul Beskydské osobnosti za dlouhodobé usilování o zlepšení životních podmínek obyvatel Moravskoslezského kraje. Zároveň byl jedním z hlavních bojovníků za záchranu domu Ostravica v Ostravě.

Lukáši, jsi borec!

Za Personální odbor Pirátů