Interní newsletter: Pirátský newsletter 13/2019 (zpět)

Ahoj členové !

Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.

Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Navíc po úspěšném ověření rozesílání přidáme např. newslettery resortních týmů.

Co je tedy aktuální? Zajisti si deminimum, zjisti, co se děje!

OVK - místo, kde by chtěl být každý!

Chceš pomoci dohlédnout na regulérnost voleb do Evropského parlamentu jako člen volební komise? Potřebujeme tě! Staň se hlídacím psem, vydělej si u toho pár kaček a pomoz Pirátům! Pokud máš zájem pomoci, vyplň formulář a vyčkej na potvrzení krajským registrátorem.

Do komise zasednou i někteří pirátští poslanci, být v komisi je totiž cool! Tak co, jdeš do toho?

 

Piráti vypsali několik výběrových řízení

PR expert do Bruselu, sekretář/ka na poslanecký klub, PR manažer/ka pro Středočeský kraj, externista na Github... to vše a mnohem více nalezneš v sekci výběrových řízení. Zaujalo tě něco z toho? Přihlas se, sdílej, doporuč svým kamarádům, sharing is caring!

 

Členské podněty

Podporu pro rozeslání získal podnět Stanislava Štipla na změnu způsobu nominací do volby členů republikového výboru,

 

A také podnět Pavla Tauera na provedení další doplňující volby do republikového výboru.

 

Ukliďme Česko!

Piráti se již po několikáté účastní akce Ukliďme Česko!
Přijdeš taky něco poklidit? Podívej se na celostátní událost, kde najdeš odkazy i na události další. A nezapomeň sdílet - sharing is caring!

 

Nejlepší je odpad, který nevznikne!

V neděli 7. dubna od 9:30 do 17:00 se bude v pražském Pirátském centru konat Piratecon na téma Zero-waste.
Čekají na vás zajímavé přednášky o kompostování i praktické návody, jak snížit množství odpadu v domácnosti. Má to ale všechno smysl ve srovnání s množstvím odpadů generovaných průmyslovou výrobou? I o tom uslyšíte mnoho zajímavého. Tolik k teorii.
A co praxe? Budete si moct vyzkoušet šití sáčků ze záclon, háčkování odličovacích tamponků, šperky z elektroodpadu a mnoho dalšího, včetně kompostovacího poradenství. Detailní program přidáme už brzy.

♻ Přijďte klidně s celou rodinou, dětský koutek a strava je zajištěná. :-)

 

Ostrý start kampaně - jdeme do ulic!

Pondělí 29. 4. od 15:00 do 18:00 hodin bude první den v ulicích po celé republice.
Vyzýváme všechny Piráty, Pirátky, Pirátčata a příznivce, aby oblíkli triko, vzali čerstvě natištěné noviny, stánky, dobrou náladu a vyrazili do ulic být viděni.

Zároveň vyhlašujeme fotosoutěž o nejlepší fotku ze startu kampaně! Fotky, prosím, zasílejte 29. dubna svému koordinátorovi.

 

Petr Daubner - kandidát do Senátu

Možná jste zaregistrovali, že na Praze 9 proběhnou doplňovací volby, a to ve dnech 5. a 6. dubna 2019.
Za Piráty se o křeslo senátora bude ucházet Petr Daubner.
Přečtěte si o něm více.

 

Varování před podvodným mailem

Na některé adresy jmeno.prijmeni@pirati.cz byl doručen falešný (a celkem nepovedený) email informující o překročení limitu místa ve schránce. Jak většina asi ví, naše emaily jsou přeposílány, a tudíž na našich systémech nemůže dojít k překročení úložného místa (žádné tam není :-D ).

Prosím, dbejte obecných zásad bezpečnosti při čtení emailů, zejména je třeba si uvědomit, že pokud není email elektronicky podepsán známou identitou, jeho obsah včetně odesílatele nemusí být pravý.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem se stává Miroslav Mašek.
Míra studuje na Západočeské univerzitě v Plzni obor Politologie na navazujícím magisterském studiu. V průběhu studia se zaměřuje na tematický okruh politika a stát. K tomu pak již rok pracuje jako koordinátor pro Plzeňský kraj, stará se o dobrovolníky, vymýšlí akce a dělá potřebnou administrativu. Ke všem úkolům vždy přistupuje pozitivně a nenechá se ničím rozhodit (až na mytí výloh v plzeňském pirátském centru :D ). Bohužel však, kvůli státnicím a dokončení školy, nyní ze své pozice odchází.
Tímto moc děkujeme Mírovi za všechno, co pro Piráty dělá a za jeho věčný optimismus a přejeme mu hodně štěstí ve všem, co bude dělat dál. Míro, jsi borec!

 

Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz