Interní newsletter: Pirátský newsletter 40/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Volba vedoucího technického odboru

Skončila doba pro navrhování kandidátů. Jsou přihlášeni dva uchazeči, Jan Hamal Dvořák a Miluš Kotišová. Nyní běží doba na rozmyšlenou, v níž lze stále kandidátům klást otázky. Rozhodující hlasování započne 18. 10.

 

Zasedání Celostátního fóra

V souvislosti s lednovým zasedáním Celostátního fóra probíhá několik jednání, jimž v nejbližších dnech končí doba pro navrhování.
Sestavení pořadu zasedání - doba pro navrhování bodů zasedání končí 12. 10.
Stanovení hlasovacího systému pro volbu místopředsedů - doba podávání alternativních návrhů končí 8. 10., hlasování proběhne od 11. do 14. 10.
Návrh změny stanov upravující zánik členství při dlouhodobém neplacení příspěvku - doba podávání alternativních návrhů končí 8. 10., poté bude odročeno na zasedání.

 

Konference Lepší škola v každém místě

21. 10. proběhne v Praze workshop Lepší škola v každém místě pod záštitou EDUinu, jehož cílem je pomoci zřizovatelům dobře spravovat školy v jejich území. EDUin zároveň iniciuje "Klub zřizovatelů", který nabízí metodickou podporu v oblasti vzdělávání. Pokud se věnujete školství například na komunální úrovni nebo vás tahle tématika prostě jen zajímá, neváhejte se prokliknout.

 

Jak držet kurz - roční rozvojový program pro kormidelníky

Pirátská putovní univerzita nabízí roční rozvojový program na soft skills. A co bude mít takový kurz za úkol?

"Heslo DRŽET KURZ se dnes používá jako úplně běžné hovorové rčení. Alespoň v pirátské komunitě. Ovšem nestačí jen kurz vytýčit, ale především jej udržet. A aby ta naše pirátská plavba v moři politiky zanesla pirátské informace a ideje co nejdál, o to se pokusíme společně v tomto programu. Budeme se scházet cca 1 x za 14 dní, vždy v podvečer. Pro naši dobrou navigaci nestačí jen konat aktivně, ale také se znalostí. A poznat taje a zákoutí lidské komunikace. A proč na roční plavbě? Opravdu efektivní vzdělávání je, teprve když je dlouhodobé a systematické."

 

Oznámení kanceláře

Připomínáme, že je stále v plném proudu ověřování registrovaných příznivců. Ověřování bude probíhat do 30. 11. 2019.

 

Vzkaz od Slovenských Pirátů a vedoucího Zahraničního odboru

Ahoj!
Piráti ze slovenského pirátského hnutí vás zvou na následující dvě akce.
10. 10. - Budeme v Bare Naproti v Brne prednášať o našich demokratizacnych návrhoch a o možnosti, ako na Slovensku odlucit cirkev od štátu.

28. 10. - Je výročie republiky, chystáme preto výstup na Mohylu Milana Rastislava Štefánika. Keďže to pripadá na pondelok, navrhujem preto dátum 1. 11., to je najbližší víkend k tomu. Mohyla sa nachádza na Záhorí, čo je prakticky Morava

Kontaktní osoby na obě akce: andrej.bodis@piratskastrana.sk
Matus.kordik@piratskastrana.sk

V nejbližší době vám také nabídneme akce druhé slovenské pirátské party, protože čím víc pirátů, tím lepší, ne?:)

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stáváte vy všichni, kdo čtete newsletter pravidelně a dočetli jste se až sem, leč tento newsletter není ultra dlouhý. :D A můžete být ještě většími borci! Jelikož a protože bychom rádi newsletter upgradovali, aby byl co nejvíce užitečný, přívětivý a informačně přínosný, byli bychom rádi za zpětnou vazbu. Jakékoliv nápady, kritika i očekávání k obsahu, co by se vám zde hodilo pravidelně vidět, je vítáno.

Díky, jste borci!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz