Interní newsletter: Pirátský newsletter 37/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Odbornost ministrů za Piráty

Dnes konči doba pro podávání alternativních návrhů k projednávanému dokumentu Odbornost ministrů za Piráty předloženému republikovým předsednictvem.

 

Pořad zasedání CF 2020

Bylo zahájeno jednání k sestavení pořadu lednového zasedání Celostátního fóra. Doba pro navrhování bodů k projednání je do do 28. 9. včetně a lze ji bez újmy prodlužovat návrhy postupu do konce listopadu. Pevným prvním bodem bude volba republikového předsednictva.

 

Volba vedoucího technického odboru

V jednání svolaném k volbě vedoucího technického odboru byla doba pro navrhování kandidátů prodloužena do 28. 9. a doba na rozmyšlenou do 5. 10. Rozhodující hlasování proběhne od 11. do 14. 10.

 

Návrh na mimořádný přezkum

Podporu pro rozeslání získal návrh na mimořádný přezkum rozhodnutí RP o složení týmu pro stanovení povinností vedoucího technického odboru a zajištění prokázání kompetencí kandidátů.

 

Program RP

Nově můžete na fóru ve vlákně RP kromě zápisů z proběhlých jednání nalézt vždy v pátek odpoledne také odkaz na složku na mraku (přístupnou pouze členům), kde zveřejňuje asistentka RP návrh programu následujícího jednání RP.

 

Zapoj se!

Chcete se zapojit do mezinárodního rozměru pirátské politiky? Máte šanci!
Hledáme nominandy do PPEU. Podmínky jak a kde se hlásit najdete ve vlákně. A doporučuji zkusit, jedná se o cennou zkušenost!

 

Zasedání celostátního fóra 2020

Vzniklo vlákno ke shromažďování procedurálních informací k zasedání celostátního fóra (schválený pořad, tým předsedajícího, shromažďování podkladů k jednání) a jako každý rok jsou vítány dobrovolné hlavy, ruce, nohy, zkrátka všichni a všechno na pomoc s jednáním. Takže neváhejte, rozklikněte vlákno, vyberte pozici, která vám sedí, a přihlaste se.

 

Pirátská putovní univerzita zve na akce:

21.9. HAVLÍČKŮV BROD (Čarodějka, 15:30 - 17:00)

"Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi svobodným člověkem"
- Koná se v rámci Festivalu svobodné kultury

27.9. TŘEBÍČ (Trumpetka, 17-18.30)

Aktivní stáří a důchodová reforma očima Pirátů - představení nového studijního programu
- Koná se v rámci Festivalu svobodné kultury

1.10. PRAHA (18 hod, PiCe)

Talent ve službách občanů: Jak najít výjimečné kormidelníky

5.10. JIHLAVA, Jipice, 17-18.30

Jazyk nepoznaný: Peníze (politická science-fiction?)

- Koná se v rámci Festivalu svobodné kultury

 

Připomínkování společného programu pro krajské volby

Připomínáme, že všem krajským předsednictvům a koordinátorům byl doručen vzkaz od Ivana Bartoše ke krajským volbám. Pokud se k vám nedostal a nevíte o čem je řeč, zeptejte se svého koordinátora nebo předsednictva. Současně dáváme na vědomí, že byl prodloužen termín připomínkování společného programu pro krajské volby, čas na přidávání podnětů a návrhů budete mít do 19. září.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Pirátka z Prahy 8 Anna Filínová.

Anna vystudovala bakalářský stupeň Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Jindřichově Hradci. Při studiu se věnovala oblasti kvality a financování sociálních služeb pro seniory. Zajímá se o problematiku fungování seniorů v dnešním internetovém světě. Koordinovala vzdělávací program Senioři píší wikipedii a v současné době dobrovolnicky vzdělává seniory v počítačové gramotnosti.

Také se podílela na mezinárodních projektech internetové komunity, realizovala projekt ReStart Česko, věnovala se také vzdělávání v oblasti internetových technologií i soutěži pro mladé programátory.

Kromě internetových technologií se zabývala například festivalem krátkých filmů v Nizozemí, životním prostředím či využitím veřejného prostoru.

Současně je Anna neuvolněnou zastupitelkou na Praze 8 a členkou sociální komise, a jde vidět, že toho stíhá opravdu hodně!

Aničko, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz