Interní newsletter: Pirátský newsletter 36/2019 (zpět)

Ahoj členi!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách, které musíte vědět.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Volba vedoucího technického odboru

Bylo zahájeno jednání k volbě nového vedoucího technického odboru, jelikož dosavadní vedoucí Martin Rejman 7. 9. rezignoval. Navrhovat kandidáty lze do 21. 9.

 

Odbornost ministrů za Piráty

Připomínáme, že stále pokračuje jednání celostátního fóra k dokumentu Odbornost ministrů za Piráty, který byl v červnu a červenci připomínkován členskou základnou a následně republikovým výborem. Jednání probíhá do 20. 9.

 

Zahraniční odbor hledá!

Zahraniční odbor stále hledá dobrovolníky k několika zajímavým úkolům. Jednak se hledají šikovné ruce, které by si rády pohrály s grafickou úpravou draftu strategie ZO, ale také až 27 lidí na přípravu profilů jednotlivých navržených komisařů Evropské komise. Není to skvělé? Je to skvělé! Tak neváhejte a kontaktujte vedoucího ZO Davida Františka Wagnera (david.wagner@pirati.cz).

 

Oznámení technického odboru

Technický odbor v rámci upgradu systémů strany provede v relativně blízké době vypnutí aplikace OpenID, která nyní slouží již pouze pro přihlašování do heliosu.

Používáte-li OpenID pro přihlašování do aplikací mimo Pirátskou stranu (pokud nevíte, zda ano, tak se vás to pravděpodobně netýká :-)), zajistěte si prosím jiný způsob přihlašování (např. MojeID). V opačném případě může dojít k tomu, že po vypnutí OpenID se nebudete moci do aplikací třetích stran přihlásit.

Pokud máte nějaké dotazy, kontaktujte Martina Rejmana (martin.rejman@pirati.cz).

 

Mladí Piráti - něco se chystá!

V neděli 8. 9. proběhne první volání Mladých Pirátů! Uskuteční se v této místnosti, a pokud vás zajímá, co bude v plánu, neváhejte se podívat na program a v neděli se rovnou připojit. Zároveň se na listopad chystá jednodenní konference zaměřená na aktivní participaci mladých lidí v občanské společnosti (čili nejen pro Piráty!) - PirateCon: Mládí a politika. Pokud by vás zajímalo víc nebo máte návrhy na řečníky či jakékoliv skvělé nápady, obraťte se na Míšu Kleslovou (michaela.kleslova@pirati.cz).

 

TERIBEAR - stále je možnost připojit se!

V průběhu celé akce se můžete připojit k akci Teribear! Můžete se účastnit i pod Piráty. Stačí jen při registraci vložit do příslušného pole bezpečnostní kód skupiny 8KMGWV.

Pokud byste se rádi dozvěděli něco víc o akci nebo se rovnou chtěli registrovat, neváhejte a klikejte na odkaz.

 

Oznámení kanceláře

Kancelář strany dává na vědomí, že je v plném proudu ověřování registrovaných příznivců. Ověřování bude probíhat do 31. 10. 2019.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec!

Dnešním borcem na konec se stává Bruntální Šárka!

Šárka se narodila v Krnově, vystudovala osmileté gymnázium v Bruntále, za studiem se pak přestěhovala do Brna, kde žije dodnes.

Začala u Pirátů na jaře roku 2018 jako celostátní koordinátorka kampaně komunálních voleb. V letošním roce ve volbách do Evropského parlamentu neváhala, naskočila a s velkým nasazením pomáhala v kampani v době krize v Jihomoravském kraji. Současně se zapojila jako zmocněnkyně.

V Brně se 5 let věnovala občanskému aktivismu – pořádala protestní a vzpomínkové akce. Živí se v oblasti marketingu jako produkční a event manažerka. Aktivně se zajímá o politiku od sedmi let – proto ji nejvíce baví práce na politických kampaních. Od aktivismu přešla k aktivní podpoře České pirátské strany i jako členka a dobrovolnice. Hlas ulice bývá často nekonkrétní a roztříštěný, proto jí dává větší smysl pomoci konkrétní politické straně a konkrétním politikům v jejich úsilí.

Mimo to je Šárka osobitá Pirátka s velkou duší, je z Bruntálu a má psa Damiana, kterého za žádnou cenu nechcete potkat v temných uličkách Brna. :D

Šárko, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz