Interní newsletter: Pirátský newsletter 10/2019 (zpět)

Ahoj!
Tak jsme tu zase s novou dávkou informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.

Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Navíc po úspěšném ověření rozesílání přidáme např. newslettery resortních týmů.

Co je tedy aktuální? Nečteš - nevíš!

Slavíme! Sněmovna schválila návrh Pirátů na zrušení výjimek z registru smluv pro ČEZ a další společnosti!

Sněmovna v pátek ve třetím čtení schválila stěžejní pirátskou novelu zákona o registru smluv. Díky tomu bude mít společnost ČEZ a další společnosti s většinovým podílem státu povinnost zveřejňovat klíčové dokumenty v registru smluv stejně jako všechny ostatní organizace ovládané státem.

 

Zahájení kampaně

Zahájení kampaně proběhlo 3. března v Praze. Představili jsme na něm našich 20 priorit.
Na tiskovku se můžete podívat v odkazu.

 

Letáky a grafika

Kampaňové letáky jsou na světě, stejně jako grafika na plakáty.

 

Piráti oslaví desáté narozeniny!

V neděli 12. května 2019 oslaví Piráti své desáté narozeniny!
Pokud byste se chtěli zapojit do organizace této velkolepé akce, kontaktujte, prosím, Marcelu Šroubkovou (marcela.sroubkova@pirati.cz).
Všechny přiložené ruce k dílu se budou hodit.

 

Harmonogram voleb

Ještě jednou přinášíme harmonogram voleb, aby všichni věděli, jaký je časový plán (opakování je matka moudrosti).

 

Registr smluv

DŮLEŽITÁ INFORMACE!
Od 1. 3. 2019 zasílejte originály nahraných smluv na adresu: Česká pirátská strana, Lucie Spáčilová, 8. května 522/5, 779 00 Olomouc

 

OVK - místo, kde by chtěl být každý!

Chceš pomoci dohlédnout na regulérnost voleb do Evropského parlamentu jako člen volební komise? Vyplň formulář a vyčkej na potvrzení krajským registrátorem.

 

Hledá se dobrovolník s velkým "D"!

Participativní rozpočtování je možnost, jak získat peníze z Pirátského rozpočtu na nějaký zajímavý projekt. Bývá využíváno všemi krajskými sdruženími a těší se velké oblibě. Administraci participativního rozpočtování do této chvíle zajišťoval Vojta Pikal, za což jsme mu neskonale vděční. Nyní však nastal čas, aby se místopředseda sněmovny věnoval trochu jiným věcem. Proto hledáme dobrovolníka! Dobrovolníka, který pomůže s náležitostmi při registraci projektů a zajistí, aby vše šlapalo tak, jak má.
Třeba to jsi právě ty!
Máš možnost naučit se spoustu nových věcí od toho největšího mistra.
Pokud tě to zajímá, ozvi se (jana.kolarikova@pirati.cz)!
Nabídka je otevřená všem Pirátům dobré vůle z celé ČR. :)

 

Piráti podporují Friday For Future!

V pátek 15. března 2019 se koná studentský protest za ochranu planety Friday For Future. Piráti tuto protestní akci podporují. Mladí lidé musí mít právo ovlivňovat svou budoucnost. Vláda, zákonodárci, průmysl, my všichni musíme začít dělat rychlé a razantní kroky na ochranu před rychle postupující změnou klimatu. Současná generace lidí u kormidla je totiž zodpovědná za budoucnost, jakou lidstvu připraví.

“Chtěl bych vyzvat Piráty a jejich příznivce, mladé lidi, studenty a žáky k účasti na akci Friday For Future. V některých obcích, školách nejsou akce organizovány, přitom stačí pár studentů, nebo i jeden, stejně tak jako začínala Greta Thunberg,” vyzývá Ivan Bartoš, předseda Pirátů.

 

Borec na konec

A je tu váš oblíbený borec na konec. Dnešním borcem není nikdo jiný než náš skvělý Vojtěch Pikal. Vojta je členem Pirátů od roku 2012, nyní je pirátským poslancem a místopředsedou Poslanecké sněmovny. V Pirátské straně je členem republikového výboru. I přes svou vytíženost působí Vojta jako dobrovolník v administrativním a zahraničním odboru. Předsedá také na internetových jednáních celostátního fóra.
Když má Vojta volný čas, věnuje ho sci-fi, hraní LARPů a deskových her. Kde ten volný čas bere, netušíme. Za zmínku také stojí, že nemá kočku.
Děkujeme Vojtovi za všechny ty bohulibé činnosti, které dělá, Je to prostě (ne)skutečný borec!

 

Ahoj za týden!
Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz