Interní newsletter: Pirátský newsletter 3/2019 (zpět)

Ahoj!
Je tu newsletter, je tu pravidelná dávka informací! Nečteš - nevíš! :)

Upozornění: pokud máš gmail, je dost pravděpodobné, že část obsahu bude skryta. Malý pomocník: pokud na konci newsletteru nevidíš pozvánku na CF, pravděpodobně ještě nejsi na konci.

CF 2019

Možná se divíte, že newsletter dostáváte již ve středu. Má to hned několik důvodů. O víkendu se sejdeme na CF a můžeme se tedy bavit mezi sebou. :) Zároveň vás chceme seznámit s kandidáty na lídra, osvětlit proces hlasování a zaslat vám pár užitečných rad týkajících se CF.

Zajímat by vás mohl také článek v Pirátských listech, kde je přehled všech kandidátů na lídra a další 4 místa kandidátky.

Zasedání celostátního fóra má již schválený pořad zasedání.

 

Způsob volby v primárkách

Ať už se chystáte zúčastnit se zasedání CF v Táboře osobně, či jej budete jen sledovat online, jistě vám přijde vhod shrnutí způsobu volby lídra a čela kandidátky pro eurovolby.

Připomínáme, že v prvním kole se určují přijatelní kandidáti (a pro postup musí získat hlasy od nadpolovičního počtu voličů). V druhém kole pak teprve vyjadřujete své preference. Doporučuje se tedy v 1. kole dát hlas všem, kteří jsou pro vás dostatečně přijatelní - pokud by každý hlasoval jen pro jednoho svého favorita, snadno by se mohlo stát, že by do 2. kola nepostoupil nikdo.

 

Pravidla pro grilování kandidátů

Volba lídra
Začne bezprostředně po zahájení (úvodní slovo předsedy, byrokratické nezbytnosti) a je na ni vyhrazeno 45 minut.

Jako první budou mít kandidáti na lídra možnost se představit krátkým projevem (nejvýše 3 minuty.) Kandidáti se budou představovat v pořadí v jakém se platně do volby přihlásili. (Nepřítomní kandidáti mohou projev zaslat, bude přečten někým z předsedajících.)
Po představení budou následovat otázky. Otázky se vybírají z návrhů na fóru. Vybrány budou otázky s největší podporou (počet palců). Výběr bude proveden v pátek pozdě večer a vybrané otázky budou zaslány kandidátům. Položení otázky nesmí překročit minutu, odpověď každého kandidáta také ne. První dotázaný bude průběžně rotovat. Počet otázek bude vzhledem k času asi kolem čtyř. Kolo otázky se vždy dojede.
Po otázkách bude zahájeno hlasování a jednání se posune k dalšímu bodu, kterým je výroční zpráva předsedy.

Volba čela
Po výroční zprávě předsedy následuje rozprava k volbě čela. Této rozpravy se ti, kteří kandidovali na lídra, již nezúčastní.
Kandidáti se budou představovat za stejných pravidel jako kandidáti na lídra (3 minuty). Během představování bude ukončeno 1. kolo volby lídra, oznámen výsledek a zahájeno případné 2. kolo. Též během představování, nebo hned po něm bude oznámen výsledek případného 2. kola.
Po představování budou následovat otázky za stejných pravidel jako na kandidáty na lídra. Cílem je stihnout všechny otázky, na které odpovídali kandidáti na lídra.

Po otázkách následuje 1. kolo volby, po 1. kole oznámení jeho výsledků a (velmi jisté) kolo 2.

Stále ještě běží sběr otázek na kandidáty. Napiš dotaz nebo podpoř již napsaný dotaz palcováním, přednostně budou pokládány dotazy s nejvíce palci.

 

Oznámení RP

Republikové předsednictvo oznamuje, že na Celostátním fóru bude v sobotu 19. 1. v 8:30 (před zahájením zasedání) setkání kandidátů do voleb do EP.

 

Výběrová řízení

Bylo vypsáno mnoho výběrových řízení, třeba by tě některé z nich mohlo zajímat.

 

Výroční zpráva PO

Personální odbor pro vás sepsal výroční zprávu.

 

Pirátská putovní univerzita

Pirátská putovní univerzita zve na akce:

PRAHA

23. 1. (středa, 18:00 Ka sha fe, Rubešova 3, Pha 2) Zelené kryptoměny (přednáší M. Kotišová)
13.2. (středa, 18.00) Úvod do strojového učení - s pythonem
6.3. (středa, 18.30) Digitální revoluce a konec bankovnictví

Nabídka pro nováčky ve straně* (6 měsíců a méně): distanční minimalistické studium Institucionální paměť zdola, participativně.

Více informací a přihláška: milus.kotisova@pirati.cz .

 

Borec na konec

Dnešní borci jsou hned dva. Jsou jimi Josef Soumar a Tomáš Posekaný, dva jihočeští Piráti, kteří přišli s myšlenkou krajských expertních týmů (KET). Vzhledem k tomu, že myšlenka KET se šíří celou republikou, netřeba ji představovat. Moc děkujeme Pepovi a Tomášovi za jejich skvělý nápad, do jehož realizace vložili velké množství energie!

 

Tento newsletter vznikl ve spolupráci s administrativním odborem.